Новость из категории: Новини

Заповідник взявся за стару пошту

Приміщення колишньої Поштово – телеграфної контори, воно ж Будинок Міклашевського, відоме більшості глухівчан як Стара пошта, є предметом такого собі німого докору національному заповіднику «Глухів». Дехто покладає вину за його жалюгідний стан саме на цю поважну установу. Між тим історична будівля заповіднику не підвідомча, оскільки має конкретного власника – Сумську дирекцію ПАТ «Укрпошта».

Саме та, за всіма існуючими законами й нормативами, мала би доглядати за спорудою, яка, до речі, має статус пам’ятки архітектури місцевого значення. Мала би, але, вибачте за мою недовершену українську, «має те, що має». І врешті саме заповідник взяв на себе ініціативу зробити перший крок у припиненні руйнації Старої пошти. На початку травня представники відділів НЗ «Глухів», науково-дослідного та охорони пам’яток, прибрали низку її внутрішніх приміщень та засклили 32 порозбивані шибки.

На це пішло близько шести годин праці та доволі багато недешевих матеріалів. У заповіднику запевняють: не залишатимуть Будинку Міклашевського поза увагою, зазначаючи, що для порятунку будівлі необхідно насамперед підновити дах та дати раду західній стіні – брандмауеру, яка всуціль помережена тріщинами.
 
Вл. інф.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости