Новость из категории: Новини

Новини коротко

Купатися можна!

Глухівський підрозділ обласного лабораторного центру МОЗ на підставі своїх досліджень на початку травня, повідомив, що вода глухівських озер за бактеріологічними та санітарно-хімічними показниками відповідає вимогам безпечного купання. Так, вміст радіонуклідів (Радон – 222, Уран – 238, Цезій – 137, Стронцій – 90) в досліджених зразках не перевищує допустимі рівні.

За інформацією відділу Сумського лабораторного центру МОЗ

Порушували трудове законодавство

За результатами п`яти перевірок суб’єктів підприємництва відділом з питань додержання законодавства про працю цього року застосовано штрафних санкцій на 7440 грн., а одного роботодавця притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 41 КУпАП.

Вл. інф.

Набули корисного досвіду

Зпершокурсниками –аграріями ГАТІ СНАУ проведено заняття на очисних спорудах глухівського водоканалу. Їх ознайомили, зокрема, з процесамим очищення води: аерацією та бактеріальним, та тим, як робляться аналізи в лабораторії, звернувши увагу на різницю між стоками на очисних, і тим, що потрапляє в річку.

За інформацією ГАТІ СНАУ

Завалити Китай лляним волокном

У рамках Другого українсько-китайського форуму економічного співробітництва , що відбудеться 29–30 травня 2018 року в Києві, китайські інвестори планують обговорити питання щодо виробництва та експортування лляного волокна. Організатори форуму: Китайська асоціація з розвитку підприємств за кордоном (Chinese Overseas Development Association (CODA) та Торгово-промислова палата України. Очікується понад 75 державних і приватних інвесторів із Китаю.

За інформацією ІЛК НААН

104% від прогнозу

Аграрії Сумщини завершили сівбу ранніх зернових та зернобобових культур. Фактично цими культурами засіяно 65,2 тис. га, або 104% від прогнозу. Зокрема, площа під ярим ячменем становить 41,2 тис. га (104%), вівсом – 11,8 тис. га (98%), горохом — 10,1 тис. га (129%), пшеницею – 2,1 тис. га (73%). Загальна площа ранніх зернових та зернобобових культур поточного року перевищує минулорічну на 5,1 тис. га, або 8,5%.

За інформацією департаменту агропромислового розвитку ОДА.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости