Новость из категории: Статті

СВІТЛЕ МІСТО: У Глухові посвітлішає

На День захисту дітей привітав у Мережі всіх маленьких глухівчан та їх батьків з цим радісним і теплим святом.

Водночас, усвідомлюю, що як депутат, підприємець і батько повинен не просто говорити добрі слова, а прикладати до них щось конкретне - аби глухівські дітки почувалися у своєму місті зручніше, комфортніше, безпечніше. В рамках проектів "Глухів-онлайн", "Безпечне місто" та "Світле місто", до яких маю відношення, дещо в цьому напрямку вже зроблено. Так, он-лайн трансляція новорічних свят ( на втілення першого зі згаданих проектів) дозволила цілодобово вести спостереження за дітьми, котрі бавилися на площі Рудченка, відслідковувати їх поведінку під час велелюдних заходів.

Разом з громадськістю та місцевими ЗМІ, котрі допомагають у справі подальшого просування проекту «Безпечне місто» звернули увагу глухівчан на створення умов безпечного руху транспорту центром міста у святкові дні.

 

Гадаю, чимало корисного, в т. ч. й для нашої дітвори, дадуть у перспективі напрацювання, здійснені на нещодавньому засіданні Дорадчого комітету з питань розробки плану дій сталого енергетичного та кліматичного розвитку міста Глухова, з представниками Регіонального центру економічних досліджень та підстримки бізнесу ( RcErBs; офіційний сайт - http://rcerbs.org.ua). Тут треба відзначити, насамперед, ПЛАН ДІЙ ЗІ СТАЛОГО ЕНЕРГЕТИЧНОГО РОЗВИТКУ М.ГЛУХІВ НА 2018-2030 РОКИ, що передбачає впровадження енергозберігаючого освітлення в бюджетних закладах (як , до речі, і мій проект «Світле місто»), з заміною ламп на растрові світлодіодні світильники, з загальним обсягом фінансування 3 млн. грн. У наших дитячих садочках та школах посвітлішає – причому в буквальному розумінні. Включені до плану й інші відомі ініціативи:

- Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення (Технічне переоснащення світильників на основі LED технологій та впровадження загальноміської системи управління освітленням вулиць, коштом (NEFCO) – 10 млн.грн.

- Впровадження системи глобального відеомоніторингу, зон платного паркування та автоматизованої системи управління транспортом (АСУТ)) – 3 млн.грн.(програма «Безпечне місто»).

Є сподівання, що наші проекти знайдуть підтримку у ВСІХ депутатів - навіть опозиційних. Адже від їх втілення, певен, виграють усі – в тому числі й глухівські діти.

Олександр БУЙКОВ, підприємець, депутат міської ради



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости