Новость из категории: Статті

Основні причини погіршення пам'яті

Ендокринна система людини - найважливіша складова організму і найменші порушення в її роботі спричиняють значні порушення у функціонуванні всіх життєво важливих органів. Головною «деталлю» ендокринної системи є гіпофіз , який відповідає за контроль над усіма залозами системи шляхом виробництва спеціальних гормонів, які в свою чергу підтримують нормальне виділення інших гормонів.

Основні причини погіршення пам'яті

Знаходиться гіпофіз в черепній коробці людини, між півкулями головного мозку. Розміри гіпофіза не перевищують одного сантиметра, а його маса, в середньому, становить півграма. Недостатня кількість вироблюваних гіпофізом гормонів або, навпаки, їх надлишок практично в 100% випадків є причиною появи небезпечних захворювань, які будуть розглянуті нижче.

До чого може привести нестача гормонів гіпофіза :

- Порушення правильної роботи інших залоз і, відповідно, недостатнє виробництво різних гормонів.

- Гормони гіпофіза впливають на фізичний розвиток дитини в ранньому віці, а їх нестача може призвести до карликовості.

- Брак АДГ в організмі здатна спровокувати появу синдрому нецукрового діабету і властивих йому хвороб: поліурії і полідипсія.

- У рідкісних випадках, коли всі гормони гіпофіза виробляються в недостатній кількості, у людини починаються статеві розлади (в ранньому віці - затримка і порушення статевого дозрівання). Надалі, так званий гіпопітуїтаризм, викликає глобальні порушення метаболізму людини і ряд важких захворювань, які охоплюють усі життєво важливі системи людини.

Коли число вироблюваних гормонів починає перевищувати норму проблеми також не змушують себе чекати. Надлишок різних гормонів тягне за собою абсолютно різні захворювання:

- Патологічно підвищений рівень пролактину у пацієнток викликає збої в менструальному циклі, втрату репродуктивної функції і лактацію. У пацієнтів чоловічої статі надлишок пролактину викликає імпотенцію і зниження лібідо.
        
- Все той же гормон росту, а саме його надлишок, розвиває у дітей гігантизм, а у дорослих - акромегалію.
        
- Надлишок гормону АКТГ тягне за собою прояв синдрому гіперкортицизму, важкого захворювання, перебіг якого може супроводжуватися гіпертонією, гіперглікіміей, психічними розладами та значними зміною зовнішнього вигляду хворого.

Виявити патології гіпофіза допоможуть аналізи і МРТ . Детальніше про МРТ гіпофіза Ви можете почитати тут: https://www.meddiagnostica.com.ua/diagnostika/mrt/mrt-golovnogo-mozga - на сторінках спеціалізованої клініки "Меддіагностика".

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости