Новость из категории: Новини

Глухівчанка виграла суд у «Зеленбуду»

Позов глухівчанки проти ТОВ «Зеленбуд» у Глухівському міськрайонному суді повністю задоволено.

Дуже кмітливі та винахідливі люди з ТОВ «Зеленбуд» минулого року вирішили заробити на смітті - швидко та без великих фінансових витрат. Пішли найкоротшим шляхом: незаконно отримали базу особистих даних мешканців приватного сектору та розповсюдили квитанції до сплати рахунків за послуги з вивезення та захоронення сміття, разом з попередженням про необхідність укладання відповідної угоди.

Тимчасом міське управління соцзахисту почало масово призупиняти надання субсидій тим, хто вчасно не сплатив за комунальні послуги. Тож більшість отримувачів квитанцій «Зеленбуду» оплатила нав’язані рахунки без будь -якої угоди, як того вимагає закон. Не усвідомлюючи наслідки своїх дій, громадяни автоматично «уклали» угоду з надання «сміттєвих» послуг.

Як бачимо, саме ризик позбавлення субсидії спровокував людей до активної оплати рахунків. Психологічний тиск, зрештою, приніс непогані дивіденди.
Безперечно, проблема вивезення сміття із приватного сектору Глухова існує. Її унаочнення - масові сміттєзвалища на околицях міста. Але, разом з тим, у нас набуває популярності й роздільний збір сміття у спеціально облаштовані контейнери на подвір’ях навчальних закладів, або через здавання до Центру активних глухівчан (вул .Терещенків, 47). А ще існують пункти прийому вторинної сировини по вул. Києво-Московській, 4 та напроти колишнього Головпоштампту. Щодо сміття іншого походження, наприклад після будівництва – мабуть, варто таки укласти угоду, самостійно визначившии його обсяги та регулярність вивезення.

Тепер повернемось до «Зеленбуду», з яким за часів мерства Бурлаки уклали угоду з надання зазначених послуг на 10 років. Підприємство стало їх єдиним надавачем. Не дивно, що торік монополіст вдався до брутальних дій - протиправно отримав базу особистих даних глухівчан, розповсюдив липові квитанції з вимогами примусової сплати рахунків та обов’язкового підписання угоди.
І ось нещодавно у Глухівському міськрайонному суді розглядалася справа за позовом глухівчанки про визнання незаконними дій ТОВ «Зеленбуд», включаючи використання особистих даних позивачки та самовільне відкриття її рахунку в банку для сплати послуг з вивезення та захоронення ТПВ без наявності укладеної з нею угоди. Вимоги позивачки визнано законними. ЇЇ позов задоволено в повному обсязі.

Раніше керівник ТОВ «Зеленбуд» Д. Хоруженко публічно визнав протиправність вчинених підприємством дій щодо мешканців приватного сектору («Кур’єр +ТРК Глухів» №6 від 07.02.2018 р – авт. ): «Ми, дійсно, надсилали квитанції без угод. Формально це порушення, але за вимогами людей, які це опротестовували, вони негайно скасовувалися. Після чого починалося укладання угод».
Як бачимо, поставити на місце можна навіть монополіста. Але для цього треба хоча б піднятися зі стільця, скласти позов, та віднести його до суду.
Отож, захищайте свої права! Бо інакше ними й надалі нехтуватимуть.

P.S.

Оскільки пан Осьмаков, який представляв інтереси Зеленбуду, намагається ввести мешканців міста в оману, надаю додаткові пояснення. Адвокат позивача, дійсно, відкликав позов у зв’язку з повним визнанням своєї провини відповідачем, тобто "Зеленбудом". Це можна назвати інакше - позов щодо незаконних дій «Зеленбуду» задоволено в повному обсязі. Про що і йдеться у публікації.

Оксана ДРУПП, радник міського голови



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости