Новость из категории: Статті

Глухівські полісмени нагадали дітям правила безпеки під час активного відпочинку

З початком літніх канікул в державі розпочалась операцію «Літо-2018», під час якої працівники поліції зустрічаються з дітьми, нагадують їм про безпеку на дорогах та під час відпочинку, застерігають від пустощів на воді та зайвої легковажності. До операції активно долучились і працівники Глухівського відділу поліції. Співробітники поліції Глухівщини користуються навіть найменшою нагодою, аби упередити нещасні випадки з дітьми чи скоєння ними або щодо них злочинів. Вони зустрічаються зі школярами та студентською молоддю в навчальних закладах, організовують для них інтерактивні бесіди та семінари, виїздні експозиції-виставки спецспорядження, запрошують їх до відділку на День відкритих дверей. Цього разу чергова зустріч з юними глухівчанами відбулася у місцевому парку відпочинку, де проходив фестиваль «Чернеччина-Beer-Fest”.

І поки дорослі громадяни переглядали концертну програму, змагалися в турнірі по арм-рестлінгу та в інших конкурсах, до послуг дітей була виділена ігрова зона з батутами, гірками і басейнами. Саме тут працівники поліції, що забезпечували охорону громадського порядку під час свята, й влаштували відкритий «майданчик дитячої безпеки». Вони не лише слідкували за безпекою малечі, котра активна «тестувала» запропоновані атракціони, а й розповідали, як слід правильно поводитися, щоб не потрапити внаслідок власних пустощів на лікарняне ліжко. Застерігали від неуважності та безтурботності на дорозі. Розповідали, куди й до кого слід звернутися, якщо дитина стала свідком або жертвою злочину чи правопорушення. Особливу увагу працівники поліції приділили заходам безпеки при активному відпочинку біля водойм. Адже з початком літніх канікул більшість з дітей відпочивають біля річок, озер, чи навіть на морському узбережжі.
 
Полісмени впевнені: першою умовою безпечного відпочинку на воді є вміння плавати. Навчитись плавати потрібно кожному. Людина, яка добре плаває, почуває себе на воді спокійно, упевнено, у випадку необхідності може надати допомогу товаришу, який потрапив у біду. А батьків малечі правоохоронці попередили, що діти повинні купатися виключно під їх наглядом. Найбільш цікавим та допитливим дітям і підліткам працівники поліції запропонували ознайомитися зі спеціальним службовим автомобілем і розповіли про його можливості. А на завершення свята влаштували фотосесію - на згадку про активний, веселий та цікавий відпочинок.
 
Глухівський віділ поліції


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости