Новость из категории: Статті

Арсеній Яценюк: За обсягом витрат на оборону відносно ВВП Україна вже може бути членом НАТО

«Україна – друга країна серед членів НАТО та партнерів за витратами на оборону в співвідношенні до ВВП. За цим критерієм ми вже можемо бути членами НАТО», - сказав Арсеній Яценюк під час дискусії Київського Безпекового Форуму: «Що варто очікувати від Саміту НАТО 2018 року?». У дискусії, організованій Фондом «Відкрий Україну», беруть участь Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович, Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, Голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков. Арсеній Яценюк нагадав, що у 2008 році під листом-зверненням до Північноатлантичного Альянсу щодо надання Україні плану дій щодо членства в НАТО стояв його підпис як Голови Верховної Ради України, разом із тодішнім Президентом і Прем'єр-міністром: «Тоді Україна не отримала план дій щодо членства в НАТО.

Але світ в результаті цього отримав російську військову агресію проти Грузії і України». «Немає сумнівів, що більшість народу України сьогодні виступає за членство і в Європейському Союзі, і в Північноатлантичному альянсі. Для нас це питання виживання, а для світу - це питання існування того світу, який був влаштований після Другої світової війни», - підкреслив Арсеній Яценюк .
 
Фоторепортаж та відео можно переглянути за посиланням:
http://nfront.org.ua/news/details/arsenij-yacenyuk-za-obsyagom-vitrat-na-oboronu-vidnosno-vvp-ukrayina-vzhe-mozhe-buti-chlenom-nato


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости