Новость из категории: Новини

Новини коротко

Першими отримали кошти від Національної Служби здоров’я

Лікарі Кролевецької громади об’єдналися, створили товариство, підписали договір з Нацслужбою охорони здоров’я і отримали перші кошти від держави. За обслуговування дитини віком до 5 років лікарня отримає 1480 гривень на рік, пацієнта, старшого за 65 років — 740 гривень. Середня вартість тарифа за обслуговування пацієнта за новою системою - 550 гривень, що майже вдвічі більше за розрахункову частку субвенції на одного.

Вл. інф.

Доторкнутися до мудрості віків

У бібліотеці Глухівського агротехнічного інституту Ковпака розгорнуто виставку-вернісаж «Лаконічно, ціннісно, повчально».

Серед її експонатів – видання зі старовинними прислів`ями, приказками, афоризмами, що залишаються актуальними й понині. Крім того, тут можна переглянути повчальні та глибокі за змістом твори Омара Хайяма, діалоги, трактати та притчі вітчизняного мислителя Григорія Сковороди, а також багато чого іншого з крилатими висловами, які розкривають народну мудрість, кмітливість, мораль сумлінного трударя.

За інформацією ГАТІ СНАУ

Майстрів спорту у Глухові додалося

Наказом Міністерства молоді та спорту України глухівчанам Олександру Зую та Мирославу Шакотько присвоєні високі звання майстрів спорту України з військово-спортивного багатоборства.

За інформацією Міністерства молоді та спорту

Ремонтують дороги

Г лухівська дорожньо - експлуатаційна дільниця зробила ямковий ремонт чотирьох кілометрів дороги на Привілля, на 1 мільйон 80тисяч гривень, та ділянки Полошківського шляху ( 200 тисяч гривень). Витрати здійснювалися в рамках співфінансування: половина - кошти ТОВ «Велетень» інша – за рахунок обласного бюджету.

За інформацією glh.sm.gov.ua

Втрата

При виконанні службових обов’язків пішов з життя старший солдат, стрілець, помічник гранатометника 3 відділення 3 взводу 2 мотопіхотної роти військової частини А4590, розквартированої у Глухові, Василь Леонідович Куць.

За інформацією hlukhiv-rada.gov.ua

Штраф – 320 тисяч гривень

Міський відділ з питань додержання законодавства про працю інспектував місцеве підприємство, і виявив факт неналежного оформлення трудових відносин з деякими його працівниками. Керівництво підприємства намагалося перешкодити перевірці. З цього приводу складено акт. За відмову в допуску до інспектування роботодавцю доведеться сплати штраф стократному розмірі мінімальної заробітної платні , тобто 320 тис. грн.

За інформацією міського відділу з питань додержання законодавства про працю

Профілактика насильства в родині

З метою попередження домашнього насильства у жіночій консультації центральної райлікарні відбулося обговорення з вагітними жінками проблеми насильства в родині, під час якого, зосередилися головним чином на питаннях допомоги жертвам домашнього насильства. По закінченню заходу було роздано буклети «Стоп насильству».

Вл. інф.

Паспорти на пасіки

Так на Сумщині вирішили відреагувати на масову загибель бджіл у регіоні, повідомляє обласна газета Панорама. Пасічник з паспортом може звернутися до суду, і вимагати компенсації за витравлений рій від підприємства, яке застосувало токсичні хімікати для обробки рослин. Йому заплатять за загибель бджіл, якщо вину обробника ріллі буде доведено. На початок серпня, за даними бджолярів,у області загинуло близько 18 тис. сімей бджіл. Середня вартість рою – 3 тис. гривень.

За інформацією місцевих ЗМІ



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости