Новость из категории: Інформація

Сумчани у цьому році стали більше реєструвати мопедів та мотоциклів

У Регіональному сервісному центрі МВС в Сумській області зазначають, що цього року значно зріс попит на придбання скутерів, мопедів та інших двоколісних транспортних засобів.

Сезонний фактор, економічність витрат на паливо і як результат – значна кількість мототранспорту на проїзних частинах країни. Якщо протягом 2017 року зареєстровано 455 мопедів, то протягом лише І півріччя 2018 року – вже зареєстровано 431 мопед.

Також спостерігається зростання кількості проведених реєстраційних операцій з мотоциклами. У 2017–му році сервісними центрами МВС Сумщини зареєстровано 1010 мотоциклів, а в поточному році вже – 802.

Регіональний сервісний центр МВС в Сумській області наголошує, що посвідчення водія відповідної категорії, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерні знаки – обов’язкові документи для керування мототранспортом.

Посвідчення водія можна отримати після проходження навчання в автошколі, де здійснюють підготовку категорій А; А1; В1 (обрати акредитовану автошколу можна за допомогою сайту Головний сервісний центр МВС) та після здачі теоретичного і практичного іспитів у будь-якому територіальному сервісному центрі МВС (для підготовки до іспитів можна скористатись онлайн-тренажером та ознайомитись з білетами теоретичного іспиту).

Сумчани у цьому році стали більше реєструвати мопедів та мотоциклів

Категорії, які відповідають типам мототранспорту:

А1 - мопеди, моторолери та інші двоколісні транспортні засоби, які мають двигун з робочим об'ємом до 50 куб.см або електродвигун потужністю до 4 кВт;

А - мотоцикли та інші двоколісні транспортні засоби, які мають двигун з робочим об'ємом 50 куб.см і більше або електродвигун потужністю 4 кВт і більше;

В1 - квадро- і трицикли, мотоцикли з боковим причепом, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) мототранспортні засоби, дозволена максимальна маса яких не перевищує 400 кілограмів;

Підготовка водіїв категорій А1; А проводиться для осіб, які досягнули 16-річного віку, для категорії В1 - для осіб, які досягнули 18-річного віку.

Якщо громадянин вже має посвідчення водія з категорією, яка дозволяє керувати легковим автомобілем, теоретичний іспит на знання ПДР для відкриття категорій А; А1; В1 складати не потрібно. Необхідно скласти лише практичний іспит з водіння мототранспорту.

Реєстрація транспортного засобу проводиться у будь-якому територіальному сервісному центрі МВС, де видається свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки. (Перелік необхідних документів на сайті сервісних центрів МВС).



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости