Новость из категории: Новини

Новини коротко

Агротех дружить з Китаєм

Вірніше – з представниками інституту Цзі Ян Чжецзянського Університету землеробства та лісового господарства, котрі в рамках тристоронньої угоди про наукове співробітництво прибули до Глухова минулої суботи , 4 серпня, для стажування в рамках тристоронньої угоди про наукове співробітництво. Для них у «ковпаківському» виші підготували насичену й різноманітну програму, яка включала відвідання низки музеїв: Сидора Ковпака, техніки під відкритим небом, краєзнавчого, й оглядини наших історичних пам’яток.

За інформацією ГАТІ СНАУ

Хочуть розпочати переробку молока

Під керівництвом голови районної ради Олексія ТКАЧЕНКА відбулася робоча нарада за участю начальника відділу агропромислового розвитку районної державної адміністрації Олександра Фурси та представників виконавчого апарату районної ради. Учасники розглянули можливість переробки молока на території Уланівської сільської ради. З ініціативою встановлення цеху по переробці молока звернулися на особистому прийомі громадян до голови районної ради місцеві мешканці.

За інформацією Глухівської районної ради

Співробітницю прикордонного ветеринарного контролю спіймали на хабарі

Як повідомляє пресс-група УСБУ Сумщини, Служба безпеки України спільно з поліцією викрила на хабарі співробітницю Сумського прикордонного інспекційного пункту ветеринарної медицини, встановивши, зокрема, що та вимагала від місцевого мешканця чотири тисячі гривень за безперешкодну видачу дозвільних документів для вивезення тварин за кордон. Оперативники СБУ затримали її прямісінько під час одержання хабара, на вулиці в Сумах.

За матеріалами прес – центру СБУ Сумщини

Тариф може зрости – тепер вже й на сміття

Товариство з обмеженою відповідальністю «Зеленбуд» збирається підвищити тарифи на вивезення сміття. Там стверджують: нині послуга є збитковою через збільшення вартості палива, електроенергії, комунальних послуг. Лише один приклад: вартість дизельного палива на початку 2015 року, коли встановлювапвся поки чинний тариф становила пересічно 16 гривень за літр, а зараз - 27 грн./л., тобто на 69 %. Збільшились ціни й на запчастини, деталі та вузли до автомобілів, а також суттєво зросла мінімальна зарплатня.

За інформацією ТОВ «Зеленбуд»

Як отримати гроші за зекономлені енергоресурси

П родовжується прийом заяв про перерахування частини невикористаної суми субсидії, що в еквіваленті не перевищує 150 кВт/г електроенергії або 100 куб. м. природного газу (для індивідуального опалення).

Той хто бажає отриати «зекономлене» . мусить подати заяву до міського УСЗН до 1 вересня. За рішенням комісії строк подання заяви можуть продовжити до 1 листопада. Тепер увага: у разі смерті того, кому призначили субсидію на газ або електроенергію для опалення частина суми невикористаної субсидії виплачується за заявою особи із складу домогосподарства, на яку розраховано субсидію в опалювальний сезон.

За інформацією УСЗН Глухівської міської ради



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости