Новость из категории: Новини / Новини з відео

Льон-фест 2016 (відео)

Цей захід, що вже встиг стати традиційним, цьогоріч тривав протягом двох днів - 1 та 2 липня. Його, як завжди,проводили за ініціативою Мішеля Терещенка, представників компанії Linen of Desna, та агрофірми «Еліфібр».

Усе розпочалося з офіційного відкриттям і серії майстер-класів з вишивання та виготовлення ляльки-оберега. Присутні отримали чудову нагоду пройнятися духом невмирущих традицій рідної країни, розгадати магію старовинних візерунків найдавнішого з мистецтв. Відбувся і концерт класичної музики «Музичні зустрічі у Глухові».

Ранок наступного дня фестиваль продовжився відвідуванням поля льону на околиці Глухова. Блакитне, як небо, безмежжя квіток, запальне музичне попурі у виконанні місцевих фольклорних ансамблів надовго залишаться в пам’яті глухівчан та гостей. Не забудеться й частування смаколиками з льону та конопель. Виявляється, ці начебто промислові культури дають також сировину для, скажімо, запашного хліба, чудової олії, чаю, ікри, халви, цукерок й тістечок! Та й саме їхнє насіння дуже корисне.

За словами Мішеля Терещенка, його вживає навіть Мадонна! А показ першої колекції чоловічого та жіночого одягу з глухівського льону, декорованого вишивкою за ескізами, зібраними ще Оленою Пчілкою, напевне, став переворотом у свідомості місцевих модників і модниць. Вражала своїми масштабами й виставка-ярмарок текстильних виробів з льону та предметів народної творчості. До гетьманської столиці з’їхалися представники з різних куточків нашої батьківщини, щоб презентувати свої наробки. Сквер імені Дмитра Бортнянського й Максима Березовського весь день був заповнений людом. Зі сходів Палацу культури лунала приємна музика. Для гостей міста було організовано екскурсію.

Заходи такого рівня – важливий крок на шляху до успішного розвитку Глухова й перетворення його на коштовну перлину в туристичній короні регіону та всієї України.

Аліна ЖАРОВСЬКА


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости

  • #1
  • 8 июля 2016 12:05
  • Автор: Sergei

Трудится наш мэр в поте лица своего! И всё на благо города и народа,избравшего его! Где ещё найдёшь такого заботливого хозяина ?!