Новость из категории: Новини

На Сумщині затримано чергову російську агентку

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури 58-річній жительці с. Велика Писарівка Охтирського району повідомлено про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). За даними слідства, підозрювана перейшла на бік ворога та з січня 2024 року розпочала співпрацю з представником держави-агресора. За заданням куратора жінка приїжджала на місця зосереджень військових формувань на території Великописарівської громади.

На Сумщині затримано чергову російську агентку

Використовуючи наданий їй куратором смартфон, вона здійснювала фото та відеофіксацію об’єктів та визначала їх розташування за GPS-координатами. Зібрані жінкою дані ворог використовував для вогневого ураження.

На Сумщині затримано чергову російську агентку

Примітно, що агресор з березня 2024 року збільшив інтенсивність обстрілів прикордоння, зокрема, с. Велика Писарівка, відтак жінці довелось евакуюватись в іншу місцевість. Попри це, вона продовжила співпрацювати з окупантами. На даний час підозрюваній за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду 27 березня 2024 року обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу. Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.
 
Пресслужба обласної прокуратури
 
Приєднуйтесь до групи "Кур'єр + ТРК Глухів" на Facebook слідкуйте за оновленнями!

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости