Новость из категории: Статті

Звернення міського голови Надії Вайло з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом

Шановна громадо!

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. 

Звернення міського голови Надії Вайло з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом

День перемоги є нагадуванням про страшну катастрофу війни. Наша держава приєдналася до європейської традиції відзначення цієї дати у розпал російсько-української війни, бо ми по-справжньому знаємо ціну втрат. І мова, перш за все, не про танки, літаки та іншу техніку, а про мільйони втрачених і зламаних людських життів.

Друга світова розпочалася внаслідок домовленостей нацистського і комуністичного тоталітарних режимі Німеччини та СРСР, а також мовчазного небажання найпотужніших держав світу чинити спротив агресорам. 
Пам’ятаємо, що українська земля була місцем масштабних битв і найзапеклішого спротиву. Вшановуємо кожного, хто боровся з нацизмом! Схиляємо голови перед невинними жертвами. 

Маємо впевненість, що сьогодні світове співтовариство вивчивши історичні уроки, значно рішучіше прийматиме рішення щодо протидії російській агресії проти України. Адже український народ, вихований на прикладах патріотизму предків, мужньо і самовіддано  захищає не тільки свою країну, а всю Європу від сучасного зла – агресивного рашизму. 

Пам’ятаємо. 

З повагою Глухівський міський голова Надія ВАЙЛО
Приєднуйтесь до групи "Кур'єр + ТРК Глухів" на Facebook слідкуйте за оновленнями!

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости