Новина з категорії: Новини / Новини з відео

Про оперативну ситуацію в області начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ + відео

Потужна атака на енергосистему Сумщини, ситуація у прикордонні та можливість наступу ворога, – про оперативну ситуацію в області начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ

Про оперативну ситуацію в області начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ + відео

Очільник Сумщини прокоментував ситуацію на Сумщині в ефірі телемарафону Єдині новини.
128172;«Ситуація в прикордонні Сумської області системно напружена. Кожного дня протягом доби відбуваються вогневі ураження з боку ворога по наших, в першу чергу, прикордонних громадах, по нашій інфраструктурі міст і минула доба не є винятком, – повідомив очільник області. – Були нанесені ракетні удари по інфраструктурі міста Конотоп, також по прикордонних громадах за цей період було більше 200 вибухів. Постраждали 17 громад, більше 20 населених пунктів. На жаль, 2 людини були поранені. Ситуація стабільно напружена і в такому ритмі живе сьогодні Сумщина».
128311;Володимир Артюх прокоментував також інформацію про ймовірність наступу на Сумщину
128172;«Згідно з інформацією, яка надається відповідними органами розвідки, Генштабом ЗСУ, ситуацію ми сьогодні оцінюємо, як контрольовано стабільну, – сказав він. – Але це нас жодним чином не заспокоює. Тому що нинішні можливості озброєння і техніки ворога, який намагається захопити наш регіон й окупувати територію України, а також його можливості щодо перекидання військ у найкоротші терміни досить потужні. З іншого боку, на сьогодні за інформацією, яку нам надають військові, нарощування можливостей на Сумському напрямку з боку ворога не відбувається».
128311;Начальник Сумської ОВА розповів, що в області продовжується евакуація з громад прикордоння, а також евакуація з Білопілля та Ворожби.
128172;«З Білопілля та Ворожби евакуйовано 1,5 тис. населення, в тому числі більше 200 дітей. Всі заходи проводяться планово, організовано. Населення в основному залишається у межах Сумської області. При чому люди мають можливість виїжджати в інші регіони, нам надають таку можливість західні області, існують евакуаційні маршрути як автобусні, так і залізничні», – зазначив Володимир Артюх.
128311;На запитання про ворожу атаку на об’єкти енергетичної інфраструктури начальник Сумської ОВА відповів, що це вже була друга досить потужна атака за цей місяць. Минулого разу було 13 шахедів, сьогодні – 7. Основними об’єктами ураження були об’єкти енергетичної системи Сумської області та в цілому України.
128172;«Я хочу відзначити професійні дії наших сил ППО ЗСУ. Що у першому випадку, що сьогодні було збито практично 100% шахедів, це говорить про ефективність застосування підрозділів і зброї, яка виставлена для прикриття цих об’єктів, – підкреслив очільник області. – І ми бачили, наскільки ефективно відпрацювали ці підрозділи. Я хотів би відмітити, що більшість особового складу цих підрозділів, громадяни, які були мобілізовані з Сумської області. Вони захищають свою область, свою громаду, свою домівку. І це роблять професійно. Я дуже їм вдячний».
 

 
Сумська ОВА
Приєднуйтесь до групи "Кур'єр + ТРК Глухів" на Facebook слідкуйте за оновленнями!

Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини