Новина з категорії: Новини / Події

40 тис грн хабаря – на Сумщині судитимуть головного інспектора УДІАМ ​

Сумською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно головного інспектора Управління Державної інспекції архітектури та містобудування в Сумській області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

40 тис грн хабаря  – на Сумщині судитимуть головного інспектора УДІАМ ​

Слідством встановлено, що вказаний службовець вимагав від посадовців селищної ради 40 тис. грн за безперешкодне отримання сертифіката при прийнятті в експлуатацію після проведеного капітального ремонту водонапірної башти та артезіанської свердловини в одному з населених пунктів Шосткинського району.

40 тис грн хабаря  – на Сумщині судитимуть головного інспектора УДІАМ ​

Головний інспектор отримав 20 тис. грн авансу, після чого склав позитивний висновок, необхідний для отримання сертифіката. Після передачі решти від обумовленої суми 22 березня 2024 року головного інспектора було затримано.
За клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю звільнення під 212 тис. грн застави.
Досудове розслідування завершено слідчими Слідчого управління ГУНП в Сумській області за матеріалами Управління Служби безпеки в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба обласної прокуратури

Приєднуйтесь до групи "Кур'єр + ТРК Глухів" на Facebook слідкуйте за оновленнями!

Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини