Новость из категории: Новини / Новини з відео

Урочистий мітинг на День Гідності у Глухові (відео)

20 лютого, на День Гідності, о 13.00 біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні розпочався урочистий мітинг за участі представників влади, підприємств, організацій, установ, депутатського корпусу, партій громадських організацій. Всього, на око, зібралося до двох сотень глухівчан. Промовам передувала проникна пісенна композиція у виконанні Андрія ЛІСНЕВСЬКОГО, після якої до слова було запрошено керуючу справами міськвиконкому Олену ГАВРИЛЬЧЕНКО. Вона підкреслила, що ми, якщо вважаємо себе продовжувачами справи перших борців за Україну, героїв Небесної Сотні, загиблих воїнів АТО, повинні усвідомлювати свій обов’язок зробити нашу країну багатшою, кращою, такою, щоб нашим дітям не було гірко за неї. Викладач ГНПУ ім. О. Довженка, депутат міської ради Віктор ЗАЇКА наголосив: перемогти зовнішнього і внутрішніх ворогів зможемо лише тоді, коли пропустимо через себе біль Майдану, усвідомимо свою особисту відповідальності за долю держави.

Громадський активіст Олександр ПОНИРКО зазначив наступне:

 

- Краще життя не дається без боротьби. Треба ВІДЖИМАТИ свої права у олігархів. Тому попереду в нас – напружена і важка боротьба.

Приблизно у тому-ж дусі виступив і «свободівець» Віктор РЕШЕТНЯК, який сказав, що заможної і, дійсно, незалежної держави ніхто нам не подарує. Ми повинні вибудувати її, побороти корупцію, реформувати власними зусиллями: « Самий же цей день, відмічений кровопролиттям на Майдані, так само як і наш червоно – чорний прапор, не що інше, ніж нагадування владі, що та має виконувати обіцянки, які давала народу» . І, як фінальний акорд урочистостей, прозвучав один з останніх віршів Валентина КОВАЛЕНКА, у виконані автора, з ось такою кінцівкою:

 

І нехай мене ворог підступний уб’є

Розіпне моє серце, і груди.

На весь світ заволаю: «Вона таки є!»,

Дохриплю, вже холодним: «І буде.»

Після виступів відбулося покладання до підніжжя пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та панахида.

Вл. інф.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости