Новина з категорії: ---

Володимир Артюх побував у Глухові і обговорив етапи евакуації

Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ під час засідання координаційного штабу Шосткинського району у Глухові обговорив із присутніми першочергові евакуаційні заходи в районі. 

Володимир Артюх побував у Глухові і обговорив етапи евакуації

?На засіданні проаналізували оперативну безпекову ситуацію на Шосткинщині. 

??Відзначено підвищення інтенсивності ворожих обстрілів Глухова, Есмані та Свеси, які зараз потерпають найбільше.

??З огляду на те, що ворог щодня завдає десятки ударів, в наслідок чого гинуть люди, руйнується інфраструктура та житло, на засіданні Ради оборони було прийнято рішення розширити перелік населених пунктів для евакуації.

?А саме, ще  5 населених пунктів Шосткинського і Конотопського районів підлягають обов'язковій евакуації: Глухів, Есмань, Свеса Шосткинського району, Манухівка та Іванівка, Конотопського району.  

?«Це важлива робота, яка має пройти злагоджено та чітко. Мною підписане відповідне розпорядження, де зазначені завдання, етапи евакуації та відповідальні. Важливо – спрацювати завчасно, на випередження. Адже доки ми не переможемо і ворог битиме по території, загроза не зникне. Головне – зберегти життя населення», – акцентував Володимир Артюх.

??В області вже напрацьовано досвід проведення евакуації населення, яка розпочалася ще понад рік тому. На сьогодні з небезпечних територій евакуйовано вже понад 22 тисячі громадян, котрі переміщені в більш безпечні умови. 

??Очільник області наголосив, що евакуація проводитиметься у кілька етапів. Наразі потрібно планово та виважено здійснювати всі необхідні підготовчі заходи, проводити оповіщення населення, щоб діяти злагоджено – без ризиків та загроз. 

?Безпосередньо під час відвідування закладів освіти та охорони здоров’я Глухова, Володимир Артюх обговорив із керівниками плани підготовки та проведення евакуації.
 



Поділитися в соціальних мережах:

Знайшли помилку у статті? Виділіть слово/кілька слів та натисніть Ctrl+Enter

Схожі новини