Новость из категории: Новини / Новини з відео

Ігри БОГАТИРІВ – ігри патріотів (відео)

Відкриті змагання «Богатирські ігри – ігри патріотів», проведені за ініціативи 16 мотопіхотного батальйону напередодні Масляної, 25 лютого, на площі Рудченка наочно продемонстрували, наскільки сильні тілом і духом люди стоять на обороні нашої країни. Для молоді, в т. ч. і глухівської, цей спортивно – патріотичний захід, мабуть, став найпереконливішим аргументом за вступ до армійських лав лав. Ясна погожа днина. Сонце гріє вже зовсім не по зимовому,поволі виганяючи вологу зі схудлих снігових кучугур у сквері, та залишків криги на асфальті. Попереду трибуни вишикувалися учасники – дужі й показні юнаки та чоловіки.

У їхній бік час від часу «стріляють» оченятами дівчата з натовпу. Усього спостерігало за змаганнями, за приблизними підрахунками, до тисячі людей, а помірятися богатирськими чеснотами, здобути славу найсильнішого, та, як фігурально висловився у вступному слові наш мер, вважатися до наступних ігор глухівськими гетьманами, взялося декілька десятків спортсменів з команд 58 окремої мотопіхотної бригади ( Конотоп); 16 ОМПБ ( Глухів); «Скіфа» ( в/ч А0136, Київ); збірної Повітряних Сил України (Вінниця); 79-ї десантно-штурмової бригади ( Миколаїв); «Стронгу» з Шостки, та спортсменів ГНПУ ім. О. Довженка. Серед учасників був і чемпіон світу зі  Strongman Events Василь ГЕРАСИМОВ, який виступав за Повітряні Сили.

Повертаючись до мерської промови , зазначимо: та містила не лише експромт з історичним підтекстом. Мішель запропонував вшанувати світлу пам’ять захисників України, загиблих на Сході, хвилиною мовчання, а потім засвідчив якнайщирішу вдячність 16 батальйону за організацію богатирського герцю. Ігри ж споглядав разом зі своєю дружиною Оленою ЄСКИНОЮ та чотириногим домашнім улюбленцем – йоркширським тер’єром Вів`єном, вбраним у чудернацький комбінезончик.

Зазначимо, що для богатирського багатоборства, окрім сили, витривалості, швидкості, бойового духу, потрібні й командна злагодженість та вміння відчувати лікоть товариша. Учасники і глядачі відчули це повноїю мірою вже на першому етапі – під час естафети. Коли хтось з «богатирів» не міг донести до фініша осиковий обрізок діаметром з півметра та вагою під шістьдесят кіло, дотягнути важку колоду, або справитися з перекочуванням важелезного і дуже незручного скату з великого трактора, його негайно замінював товариш. Головне – час, і технічно бездоганне виконання вправ; за порушення – штрафні бали. З – поміж учасників естафети хотілося б відзначити глухівських студентів, які, попри те, що помітно поступалися суперникам за фізичними кондиціями, демонстрували неабияку силу духу та волю до подолання перешкод. Вони навіть отримали шанс пробитися до полуфіналу, але в перетягуванні канату сильнішим виявився «Скіф». Трійка ж кращих визначилася практично відразу. За 5. 34 хвилини здолала естафету десант ура, 5. 45 – Повітряні Сили, 6.08 – Шостка. Для порівняння, у киян – майже 7 хвилин, студентів – 7.10, 16 батальйону – 7. 52; 58 бригади – 8. 43 хвилини.

В полуфіналі найбільш захоплюючими , мабуть, виявилося тягання на час БРДМ (бойової дозорно – розвідувальної машини) вагою понад 8 тон, на 25-метрову дистанцію. Потім було піднімання на колоди 30, 40 та 50-кілограмового мішків; двопудової гирі. Рахунок «підривам» останньої протягом 5 хвилин, що виділялися кожній команді, йшов на сотні. На цій стадії теж доволі швидко визначилися фаворити – стронгмени з Шостки та ВДВ. У фіналі вони зустрілися у чи не найбільш видовищному з усіх поєдинку – боротьбі на поясах. Немов зцементовані в тісній лаві богатирські п’ятірки, пішли, що називається стінка на стінку. Метою було виштовхати суперників з кола – імпровізованого рингу. Десантура виявилася сильнішою: 3: 1 – переконлива перемога. Тож перші Ігри патріотів на глухівській землі виграла команда 79 десантно-штурмової бригади; другі шосткинці, а треті - представники Повітряних Сил.

« Перший млинець не виявився гливким. Можна з упевненістю констатувати, що богатирські ігри патріотів вдалися. Вони зібрали коло сильних учасників з різних куточків України. У підсумку всі ми стали свідками напруженої боротьби, супроводжуваної щедрим виливом, причому винятково позитивних, емоцій – і на арені й поза. Дуже кваліфіковане було суддівство», - ділиться враженнями головний ідейний натхненник змагань, військовослужбовець 16 ОМПБ Микола , позивний Канада. Тут, він, щоправда, з притаманною йому скромністю, оминає свою організаційну роль та роботу ведучого. Ті, хто дивився ігри, безперечно віддали належне його запальним коментарям, які вносили необхідну напругу до висвітлення подій на «богатирському полі» та подій навколо, додатково «заводячи» публіку.

Аще треба відзначити і внесок у підтримання святкового настрою Сергія ІВАНЧЕНКА, АНДРІЯ ЛІСНЕВСЬКОГО, Миколи КРЮЧКОВА, Сергiя НОВОБРАНОГО, та iнших аматорiв сцени, а також матеріальну й організаційну підтримку Глухівської міської ради, підприємців. І ще маленький штрих – польова кухня 16 батальйону, з якої частували, за відгуками тих хто пробував, дуже смачною кашею та чаєм. Наприкінці з вуст багатьох висловлювалися побажання, аби Глухів продовжив започатковану традицію, і богатирські ігри проводилися б щороку.Андрiй Коваленко

Андрiй Коваленко


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости