Новость из категории: Інформація

Зміни в адмініструванні податку на нерухоме майно

Шосткинська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області  повідомляє, що Законом України від 20.12.2016 № 1791 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» (далі – Закон № 1791) та Законом України від 21.12.2016 № 1797 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» внесено зміни, зокрема в частині податку на нерухоме майно.

Зміни в адмініструванні податку на нерухоме майно

Так, змінами, передбачено, що ставки податку для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5 відс. розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. м бази оподаткування  (пп. 266.5.1 п. 266.5 ст. 266 Податкового кодексу України).

Крім того, Законом № 1791 установлено, що з 1 січня 2017 року до прийняття відповідним органом місцевого самоврядування рішення про встановлення ставок місцевих податків і зборів на 2017 рік згідно із Законом № 1791 встановлені таким органом місцевого самоврядування ставки, зокрема з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, застосовуються з коефіцієнтом 0,5.

Звертаємо увагу, що в 2016 році набрала чинності законодавча норма відповідно до якої збільшується  база оподаткування на 25000 гривень на рік за кожен об'єкт житлової нерухомості (його частку), що перебуває у власності платника податку, загальна площа якого перевищує 300 квадратних метрів (для квартири) та/або 500 квадратних метрів (для будинку).

Нагадуємо, у 2017 році фізичним особам - платникам податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за об'єкти житлової та/або нежитлової нерухомості, податок нараховуватиметься контролюючими органами за місцем їх податкової адреси (місцем реєстрації) за 2016 рік.

Шосткинська ОДПІ ГУ ДФС у Сумській області

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости