Новость из категории: Статті

Перші підсумки, правила проведення

Нинішнього ро ку для вступу до вищого навчального закладу учасники подають сертифікати ЗНО 2016 та 2017 р р. Кожен зареєстрований учасник ЗНО-2017 має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів.

12 квітня у Глухові побував директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр СИДОРЕНКО та куратор Сумщини від Центру Валерія ХАНІКОВА. У Глухівській міській раді вони провели прес-конференцію з представниками відділу освіти та місцевими ЗМІ,під час якої обговорили питання забезпечення успішної роботи пунктів тестування.

Директор центру оцінювання повідомив, що проведення ЗНО з історії України, мови та літератури проводитиметься у Глухівському агротехнічному інституті ім. С.А.Ковпака та ЗОШ№6, з біології, географії, математики, біології, географії - у Шостці, з решти предметів – у обласному центрі. Начальник міського відділу освіти Людмила ВАСЯНОВИЧ наголосила, що підвезення випускників до пунктів тестування здійснюватиметься за кошти місцевого бюджету.

На Сумщині вже зареєструвалос я 6 444 учасник ів (у 2016 році – понад 7,3 тис.), з них 4 918 – випускники шкіл (2016 р . – 5,1 тис.), 450 – учні/студенти професійно-технічних та вищих навчальних закладів, 1 076 - випускник и минулих років.

Ц ьогоріч учасники теж обирали по 3 або 4 предмети для тестування.

За підсумками реєстрації на ЗНО-2017 (з-поміж двох обов’язкових предметів ДПА) 70% випускників загальноосвітніх навчальних закладів поточного року надали перевагу історії України. Випускники ЗНЗ поточного року навчання по-різному визначилися з пріоритетами ДПА. Після української мови і літератури, історії України, математики, у 37% на Сумщинв третім предметом обрали біологію (37 % відповідно). Під час реєстрації учасники могли обрати мову складання тесту: 97 % обрали українську, 3 % – замовили переклад російською (зазвичай, тестування з фізики – 6%, математики – 5%, хімії – 4% та біології – 3% ).

В області зареєструвалися 8 учасників з особливими освітніми потребами: 2 – глухих (присутність перекладача жестової мови; використання слухового апарата, імпланта); 4 - з порушенням опорно-рухового апарату та особи, які одужують після травм (наявність зовнішніх сходів і пандусів, обладнаних поручнями; наявність туалету, обладнаного універсальною кабіною; допомога у переміщенні учасника в межах пункту супроводжуючою особою; стіл, придатний для письма на інвалідному візку); ще двоє потребують періодичного здійснення індивідуальних медичних процедур із забезпечення життєдіяльності людини, контролю за її станом.

На Сумщині визначено 6 округів для проведення ЗНО у Сумах, Глухові, Конотопі, Охтирці, Ромнах, Шостці. Тестівання здійснюватиметься на 31 пункті, в т. ч. 19 - на базі ВНЗ, 5 – ПТНЗ, 5 – у загальноосвітніх навчальних закладах.

На інформаційній сторінці учасника ЗНО сайту Українського центру оцінювання якості освіти з28 квітня 2017 року будуть розміщені запрошення-перепустки з інформацію про місце та час проведення зовнішнього оцінювання. Запрошення потрібно роздрукувати самостійно.

В призначений день до пункту проведення ЗНО необхідно прибути із Сертифікатом, паспортом або іншим документом (серія та номер якого зазначені в Сертифікаті) та запрошенням-перепусткою. Допуск учасників до пункту проведення ЗНО триває з 10.15 до 10.50. Щоб не запізнитися, заздалегідь ознайомтеся із маршрутами доїзду до пунктів проведення ЗНО.

Учасники, які запізнились, до пункту проведення ЗНО не допускаються.

Окрім документів із собою необхідно мати дві-три ручки з чорнилом чорного кольору, а також, за бажанням, маленьку пляшку з питною водою.

До виходу з пункту проведення ЗНО учасник має надати уповноваженій особі УЦОЯО Сертифікат для проставлення відмітки про проходження ЗНО з певного предмета. Без такої відмітки результати ЗНО вважаються недійсними.

Додаткова інформація з питань ЗНО: Якушева Олена Сергіївна, спеціаліст по зв’язкам з громадськістю (057) 705 07 37, 097 83 23 496

Вл. інф., фото Оксани ДРУПП



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости