Новость из категории: Новини / Новини з відео

Глухів вшанував пам’ять визволителів і переможців (відео покладання квітів на 9 травня)

Восьмого травня з нагоди Дня пам’яті та примирення глухівчани, насамперед, вшанували пам’ять невинних жертв тієї страшної війни, поклавши вінки та квіти до підніжжя меморіалу в Борку.       

Тут відбувся мітинг. Він припав на час, коли тепла і суха погода раптово змінилася на дощову. Здавалося, саме небо плакало у цей сумний момент. Покладання здійснили представники влади, громадськості, педагоги та їх вихованці, прості глухівчани різних поколінь.

Наступного дня відбулася головна церемонія на площі Рудченка. Вона традиційно зібрала тисячі глухівчан. Люди знову прийшли віддати шану подвигу своїх батьків та дідів, які, попри все, зуміли вистояти і перемогти у тій війні. У виступах ветеранів Збройних Сил, учасників АТО та міського голови Мішеля ТЕРЕЩЕНКА звучала впевненість, що її уроки засвоєні нашим народом, і він буде завжди  напоготові відстояти свою незалежність. А ще, нам треба, нарешті, об`єднати зусилля для створення комфортного, гідного життєвого середовища у нашому місті. Прозвучала вельми сумна цифра: у Глухові залишилося лише 16 ветеранів Другої Світової.

Здається. Ще зовсім недавно ми бідкалися, що їх «лише» 130, 96, 80... Зараз ось, маємо. І годі тут щось зупинити – час плине невблаганно. Звичайно, цього дня ми не могли не поцікавитися, що думають про цей святковий день та його значення у нашому життя самі ветерани. Ось якої думки, наприклад, щодо подвигу простих солдатів Другої Світової заступник голови міської організації ветеранів війни, праці, дітей війни та ветеранів Збройних Сил Микола ІЛЬЧЕНКО:
-Буквально за несколько дней до Дня Победы наш поисковой отряд нашел могилу моего отца, который погиб 14 апреля 1944 года в возрасте 29 лет. И похоронен он в 1км восточнее населенного пункта Паланка, что в Приднестровье. Эта находка стала настоящим событием для всей нашей семьи. Я сразу же позвонил домой - в Сквирский район, село Каменную Греблю, сообщил новость в сельский совет, чтобы они изменили запись в документах. До этого момента он числился без вести пропавшим, а теперь уже – героически погибшим во время войны! Конечно же, День Победы для меня, сына героя, будет значимым праздником. Как можно у меня его отнять? Я никогда не забуду подвиг своего отца и таких же солдат, как он. Поэтому и 9 мая невозможно забыть… Да и как, если мы занимаемся ветеранами, их судьбами и проблемами. Они же сейчас, как дети: старенькие, слабые, беспомощные. Мы обязаны помогать им и благодарить за мирное небо над головой, и помнить День Победы всегда! Это так важно!
 
Оксана КОВАЛЬОВА, Андрій КОВАЛЕНКО, фото Оксани ДРУПП, відео Олександра Федорченко

 

У зв'язку з УКАЗОМ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №133/2017 (http://www.president.gov.ua/documents/1332017-21850)
 Приєднуйтесь до групи "Кур'єр + ТРК Глухів" на Facebook слідкуйте за оновленнями!

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости