Новость из категории: Інформація

Вантажні автомобільні ваги: різновиди, призначення та застосування

Маса великих вантажівок або фур контролюється за допомогою безлічі різноманітного обладнання. Велику роль в цьому відіграють автомобільні ваги. Це достатньо складний пристрій, що складається з декількох основних вузлів та сучасних електронних датчиків. Такі прилади в цій статті розглянуті більш докладно.

Вантажні автомобільні ваги: різновиди, призначення та застосування

Сфери застосування

Вантажні автомобільні ваги знайшли застосування в більшості галузей промисловості та сільського господарста. Великі підприємства, що спеціалізуються на продажі власної продукції, а особливо в великих масштабах, встановлюють подібні установки біля пункту контролю. Вони дозволяють не лише полегшити системи обліку продукції що вивозиться. Подібні пристрої об’єднані з загальною системою, що конролює реалізацію продукції. Після кінцевого визначення маси та кількості вантажу інформація вноситься до спеціальної бази даних, за допомогою якої можна швидко знайти потрібну інформацію, або скласти звіти.

Також автомобільні ваги застосовуються в пунктах митного чи дорожнього контролю. Супровідні документи на вантаж мають відомості про масу автомобіля та масу вантажу що перевозиться в даний момент. Виконуючи перевірку за допомогою таких ваг можливо попередити незаконні переміщення продукції. Біль того, за допомогою таких перевірок можна попередити крадіжки продукції з підприємств.

Різновиди

Головні відмінності пристроїв для визначення ваги автомобіля зводиться до їх конструктивних особливостей. На даний момент існують два типи вимірювальних систем: механічна та електронна. Перший варіант являє більш ранній та вже застарілий тип ваг, в той час електронні ваги заміщують механічні та частіше використовуються підприємствами. Вони мають декілька варіантів виконання, в залежності від експлуатаційних вимог та найбільш дозволеного навантаження.

За для отримання точних результатів зважувань використовуються сучасні комп’ютери, що виконують значно більше функцій. Електронні автомобільні ваги поділяють на кілька видів залежно від способів вимірювання ваги.

-система поосного зважування –система за допомогою тензометричних датчиків визначає навантаження на кожну вісь під час руху автомобіля, після чого підраховується повна маса;

-платформні ваги – таке обладнання забезпечує зважування цілого автомобіля одночасно, для чого необхідно встановити вантажівку на вантажоприймальну платформу та виконати вимірювання;

-підкладні ваги – даний тип ваг підкладають під кожне колесо, дана конструкція ваг не потребує особливих зусиль та навичок в користуванні, але точність вимірювань невисока.

Для вимірювання ваги великих вантажних автомобілів використовують ваги підвищеної межі навантаження. Для такої техніки використовують автомобільні ваги на 60 тон. Такого обладнання достатньо аби задовольнити потреби підприємств, але для більш вимогливих компаній існують модифікації з більш широкими можливостями.

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости