Новость из категории: Новини / Події

Затримані підозрювані у побитті працівника поліції в Глухові

П’ятеро відвідувачів одного з Глухівських кафе, котрих було затримано за хуліганські дії та побиття працівника поліції, виявились особами з чималим кримінальним «стажем». В рамках відкритого кримінального провадження слідчі встановили причетність кожного з них принаймні до двох, а то й більше вчинених на території області злочинів: грабежі, тілесні ушкодження, крадіжки, незаконне зберігання зброї.

Затримані підозрювані у побитті працівника поліції в Глухові

Повідомлення про те, що біля одного з кафе-барів райцентру спалахнула бійка, до чергової частини Глухівського відділу поліції надійшло о пів на другу ночі. На місце події негайно виїхали група швидкого реагування та слідчо-оперативна група поліції.

Прибувши на місце та опитавши учасників конфлікту й очевидців, полісмени встановили: нетвереза компанія відвідувачів влаштувала в кафе сварку, внаслідок чого адміністрація та обслуговуючий персонал змушені були припинити роботу. Аби угамувати дебоширів, до них з відповідним зауваженням підійшов працівник поліції, що перебував неподалік, і запропонував утихомиритись. Однак, всупереч законним вимогам правоохоронця, компанія влаштувала бійку. В результаті правоохоронець був госпіталізований з травмами голови, а затриманих громадян співробітники поліції доправили до відділку.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.ч.3, 4 ст. 296 КК України (хуліганство), в рамках якого провели ряд слідчих та оперативно-розшукових дій.

В результаті з‘ясувалось, що кожен з затриманих не лише має у своєму минулому багатий кримінальний «досвід», але й причетний до скоєння злочинів, вчинених на території Глухова та прилеглих населених пунктів.

Так, один з затриманих, 28-річний чоловік, пограбував у Глухові місцевого жителя, відкрито відібравши у того сумку, чим заподіяв збитків на суму близько 4 тисяч гривен.

Другий, 27-річний молодик, неодноразово потрапляв у поле зору працівників поліції та вже перебував під слідством за вчинення ряду злочинів – крадіжки, пограбування, побиття громадян. Разом з двома приятелями, теж учасниками подій в кафе-барі, він дебоширив у громадських місцях та вчиняв опір працівникам поліції, погрожуючи їм скорою розправою.

Затримані підозрювані у побитті працівника поліції в Глухові

Ще один з затриманих, 43-річний громадянин іншої держави, зберігав без відповідного дозволу револьвер. Полісмени вилучили зброю та 17 патронів до неї, й направили «знахідку» на експертне дослідження.

Затримані підозрювані у побитті працівника поліції в Глухові

«Слідчим управлінням обласної поліції за вказаними фактами проводиться досудове розслідування, - коментує хід слідства начальник відділу слідчого управління ГУНП в Сумській області Вадим Теличко. - Наразі всі п‘ятеро зловмисників затримані й перебувають під вартою. Щодо них відкриті кримінальні провадження, в рамках яких перевіряється причетність фігурантів до скоєння інших аналогічних злочинів як в самому Глухові, так і на території держави».

Відділ комунікації поліції Сумської області

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости