Новость из категории: Новини / Новини з відео

Головні свята країни: глухівська нота (відео)

Минулого тижня глухівчани відзначили дві знаменні віхи: День Державного Прапора та свято Незалежності

Найбільш яскравим моментом першого з зазначених свят стало підняття державного стягу, почесне право здійснення якого було надане учаснику бойових дій, солдату в/ч 2287 Євгену КОВАЛЕНКУ та оператору пункту радіоперехоплення та пеленгації військової частини А- 3958 Наталії КРАМАРЕНКО.

Вітаючи присутніх зі святом Державного прапора, міський голова Мішель ТЕРЕЩЕНКО зазначив: цей урочистий день дає привід згадати здобутки, яких досягли місто та країна на шляху до повної незалежності. Державний прапор, разом з гімном єднають весь український народ. Згадав мер і про бійців, які захищають нас, б’ють ворога, і часто жертвують найдорожчим – своїм життям, саме під цим прапором.

 

А День Незалежності у Глухові розпочався з урочистого зібрання, на якому до глухівчан звернулися з вітальними промовами і міський голова, і народний депутат Павло КИШКАР, й учасник АТО Сергій ЮЩЕНКО, вчитель Глухівської ЗОШ №6 Людмила НЕКРАСОВА. Мішель відзначив почесними грамотами військових, привітав із занесенням до Книги Пошани Глухівської міської ради, за трудові, спортивні, й інші досягнення: вихователя-методиста «Світлячка» Олену АРУШАНЯН, завідувача бібліотеки ГАТІ СНАУ ім. С. А. Ковпака Ольгу ЗУЄВУ, студента цього ж вишу Юрія ПРИМАКОВА, відомого спортивного педагога Олександра СІМАКА, головного інженера глухівського теплорайону Сергія ФОМЕНКА, виробничий колектив глухівського Агролісгоспу.

Також мер подякував від усього серця Оксані ШУМИЦЬКІЙ, про громадянський подвиг сина якої йшлося на шпальтах нашого попереднього номеру – як йдеться в офіційному повідомленні: « за зразкове виконання батьківських обов’язків та патріотичне виховання сина, який чесно і сумлінно виконує свій військовий обов'язок із захисту суверенітету і територіальної цілісності України.»

Яскравим моментом святкування стало декламування нашою відомою громадською активісткою, волонтеркою Ніною ПОКОРНОЮ власних віршів, пронизаних вірою в щасливе майбутнє держави, болем за загиблих бійців, які боронили Вітчизну на Донбасі.

 Ще одна світла мить – коли глухівські дітлахи дарували військовим свої простенькі, але пронизані щирими невигаданими почуттями малюнки. Апогеєм урочистостей стали хвилина мовчання на згадку про загиблих у боротьбі за незалежність та покладання квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та центрального меморіалу.

Вл. інф.

 

 



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости