Новость из категории: Новини

Поліція Сумщини оперативно затримала чоловіка, котрий вчинив розбійний напад

Увірвавшись на подвір‘я 45-річної жінки, зловмисник зв‘язав її, облив гасом та, погрожуючи зброєю, став вимагав гроші та цінності. Забравши зі сховища кошти велику суму коштів, золоті вироби та мобільний телефон, зник з місця події. Того ж дня поліція «вирахувала» і затримала зловмисника. Подія сталася шостого жовтня в селі Бабаківка, що на Білопільщині. Про скоєний розбійного нападу на 45-річну місцеву жительку повідомила її сусідка, до якої та звернулася за допомогою. На місце події виїхали слідчо-оперативна група місцевої поліції. До розслідування цього особливо тяжкого злочину були залучені оперативні служби Головного Управління Національної поліції в Сумській області. Сама потерпіла розповіла поліцейським, що вранці вийшла у двір поратися по господарству, коли побачила невідомого їй чоловіка. Останній спостерігав за нею через отвір в паркані. Коли ж чоловік зрозумів, що його помітили, увірвався у двір.

Обливши жінку заздалегідь принесеним гасом, він затягнув її у приміщення. Затим дістав обріз мисливської рушниці, вистріли у стілець, після чого прив‘язав перелякану господиню до цього ж стільця, та став вимагати гроші. Небезпідставно побоюючись за своє життя, вона вказала нападнику схованку, де зберігались заощадження родини. І поки той шукав, відкривав та спустошував сейф, жінка тихцем звільнилася та втекла до сусідки, котра, власне, й викликала поліцію. В подальшому з‘ясувалося, що «здобиччю» зловмисника стали грошові кошти на загальну суму близько ста тисяч гривен, золота обручка та мобільний потерпілої.

Вжитими оперативними заходами поліція затримала нападника того ж дня. Ним виявився 26-річний житель Білопілля, раніше неодноразово судимий за крадіжки та пограбування. Молодий чоловік в ході допиту розповів, що він слідкував за цією сім’єю. Тож, як тільки голова родини зранку кудись поїхав, він, не вагаючись, рушив «на справу». Нині за фактом скоєння розбійного нападу слідчі Білопільського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ст. 187 ч.3 КК України (розбійний напад, поєднаний з проникненням у житло чи інше приміщення). За скоєне затриманому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.
 
Відділ комунікації поліції Сумської області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости