Новость из категории: Новини

Скульптурна композиція Шевченка: вже й ліхтар зламали

Не встигли стихнути пристрасті навколо «обрядження» молодого бронзового Шевченка у непоказний фуфаєць з каптуром, а тут представники глухівської вандальської спільноти викинули новий номер: зламали один з ліхтарів скульптурної композиції. В ніч з 26 на 27 вересня відеоспостереження зафіксувало групу з 5-6 молодиків, які, чи то швидко йдучи, чи біжучи, налетіла на, як виявляється, тендітну конструкцію, і завалила її долі. Ймовірно, хлопці зробили це ненавмисно – ба, навіть здійснили майже вдалу спробу зібрати те, що залишилося від ліхтаря, докупи. Цікаво, що все це навіть простояло на місці хвилин зо три – чотири.

Можливо такий вчинок надихнув постійного автора ФБ-сторінки Глухівської міської ради на написання ось такого оптимістичного посту: Дорогі глухівчани! Є хороша новина! Вивчивши відеоматеріали щодо пошкодження ліхтарів біля Шевченка, можна запевнити громадскість у тому, що наслідком таких подій стала необережність із боку підлітків, які дуже активно відпочивали біля пам’ятника Тарасу. І це приємно. Не все так погано в нашому домі. Звичайно, діти налякані. Тому, хочемо звернутися до хлопців: Свою провину ви можете спокутувати, затефонувавши до Управління ЖКГ з пропозицією надати допомогу в роботі з усунення заподіяних вами збитків.

Отож, чекаємо від вас на дзвінок із вибаченнями та готовністю допомогти фізично.  Ми завжди готові до порозуміння та співпраці. Тимчасом один з власників відеокамер, що зафіксували інцидент - автор проекта « БЕЗПЕЧНЕ МІСТО», та однойменної рубрики на YouTube - Олександр БУЙКОВ - збирається включити відзняті кадри до спеціального випуску, присвяченого проблемі вандалізму в Глухові, де також будуть фігурувати сюжети зі згаданим «Кобзарем у балахоні», розписуванням варварськими графіті архітектурних пам’яток та багатоквартирних помешкань, а також зривання ролетів і зовнішньої реклами з магазинів на вулиці Терещенків.

Андрій КОВАЛЕНКО



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости