Новость из категории: Новини

Кримінал

Пошуки розваг довели двох жителів Роменщини до кримінальної відповідальності

До працівників поліції з заявою про крадіжку звернувся 62-річний житель Роменського району. Чоловік розповів, що з його будинку, поки він відпочивав, невідомі поцупили спортивну сумку, в якій знаходились півтори тисячі гривень, паспорт, банківська картка та одяг.

Зловмисників вирахував дільничний. Під час перевірки раніше судимих, які могли бути причетні до крадіжки, він встановив, що потерпілого обікрали його односельці - 23-річний чоловік та його 28-річний товариш. У скоєному обидва зізнались. Зловмисники пояснили, що їм потрібні були гроші на розваги. За їх словами, вони добре знали, що чоловік повернувся з міста та ліг відпочивати. Будинок ніколи не замикав, а тому, без перешкод, вони потрапили всередину, де в коридорі помітили спортивну сумку, яку і вкрали. Коли ж знайшли гроші, викликали таксі та поїхали до міста розважатись. Та окрім пенсії, з банківської картки чоловіка, зняли ще дві тисячі гривень та витратили все на спиртні напої і продукти харчування.

Наразі по даному факту у відношенні підозрюваних слідчі поліції відкрили кримінальні провадження за ч.1, 3 ст. 185 (Крадіжка) та за ч.1 ст.357 (Викрадення, привласнення документів). Двом приятелям загрожує шестирічне ув’язнення.

П’ять тисяч доларів США та 10 тисяч гривень вкрав 19-річний юнак у свого 41-річного зятя. Гроші зловмисник поцупив з салону автомобіля свого родича, які можуть коштувати йому кримінальної відповідальності.

 

Повідомлення про крадіжку до чергової частини Буринського відділення поліції надійшло від 41-річного жителя району. Чоловік повідомив, що вночі з його власного автомобіля, який знаходився в дворі господарства, зникла барсетка з 5 тисячами доларів США та 10 тисячами гривень.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група. А провівши перевірку, встановили і ймовірного підозрюваного. «Зловмисником виявився 19-річний родич чоловіка, який протягом тривалого часу разом проживав з потерпілим, - коментує Сергій Бойко, начальник Буринського відділення поліції. – Затримали його наступного дня, коли той саме повернувся до будинку свого зятя з частиною викраденого».

В ході бесіди з правоохоронцями підозрюваний розповів, що коли вийшов ввечері покурити, зрозумів, що в нього скінчились цигарки. Взяти їх вирішив з автомобіля зятя. А коли помітив у салоні машини барсетку з грошима, взяв її та пішов витрачати гроші. Пішки він попрямував до Путивля, де в одному з магазинів придбав собі колонку, навушники та плеєр, витративши 500 гривень і на таксі повернувся знов у село, де на нього вже чекали працівники поліції.

Остачу грошей правоохоронці вилучили та відділи їх власнику. А у відношенні підозрюваного слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка», яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Відділ комунікації поліції в Сумській області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости