Новость из категории: Новини

Бізнеспідхід: в Глухові двоє знайомих знімали з автомобілів номерні знаки та повертали за нагороду

В Глухові двоє товаришів знімали з автомобілів номерні знаки. Потім за винагороду повертали їх власникам. Сума викупу – 250 гривень. Край такому «бізнесу» поклали працівники поліції. Сьогодні правоохоронці встановили їх причетність до скоєння 19 таких крадіжок, але вважають цей список може бути значно довшим. Тільки за останні три дні до Глухівського відділу поліції звернулись 14 місцевих жителів, які розповіли, що вночі з їх автомобілів зникли номерні знаки. За словами заявників, всі вони отримали листівки, в яких невідомі пропонували викупити ці номерні знаки за певну грошову винагороду. Поліцейські розуміли, це справа рук одних і тих самих людей.

Вжитими оперативними заходами їх вирахували та затримали. «Підозрюваних затримали в гаражному кооперативі, куди вони принесли за домовленістю із власником його номерні знаки, - говорить Олександр Вернігоров, заступник начальника слідчого відділення Глухівського відділу поліції. – Ними виявились двоє місцевих жителів 18 та 19 років. В рюкзаку у одного з хлопців працівники поліції виявили частину викрадених номерних знаків». Під час бесіди зі слідчим самі юнаки пояснили, що в такий спосіб вони хотіли підзаробити грошей. Номерні знаки знімали як вітчизняні машини, так і з «іномарок».
 
Ціна, за яку потерпілі мали викупити свої речі складала 250 гривень. Правоохоронці встановили їх причетність до скоєння 19 таких крадіжок, але вважають цей список може бути значно довшим. По даному факту в поліції вже розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка», санкція якої передбачає до п’яти років ув’язнення.
 
Відділ комунікації поліції в Сумській області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости