Новость из категории: Новини

Новини коротко

Мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка

Минулої суботи, 18 листопада, у ЗОШ №1 проведено другий етап VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді імені Тараса Шевченка, за участі 39 учнів 5-11 класів наших загальноосвітніх школ. Учасники виконувалися творчі завдання на знання життєвого та творчого шляху Кобзаря, визначаючи, між іншим країни (міста), де встановлено його монументи. Сім переможців (3 – з ЗОШ№1, по 2 - №№2 і 3) незабаром змагатимуться на третьому – обласному - етапі конкурсу.

За інформацією міського відділу освіти

Жнива – 2017: завершальний акорд

На Глухівщині завершуються жнива. Цього року тут зібрали понад 33,5 тис. т. соняшнику. Пересічно, гектар він дав 27 ц. Найвищої ж віддачі - 30 центнерів - домоглися у ТОВ «Голандська аграрна компанія». Ще продовжується збирання сої та кукурудзи. Останню обмолочено майже на половині (49 %) площ. Загальний збір - майже 108,5 тис. т., при середній урожайності 101 ц/га. Найкращі показники в «Аграрних інвестиціях» - 127 ц.

За інформацією районного управління аграрпромислового розвитку

Плата за паї: рахунок йде на десятки мільйонів

На Глухівщині активно розраховуються за оренду паїв. Із загальної суми виплат 66,07 млн. гривен, виплачено майже 40 млн. гривен, або 60%.

Нас стає все менше
Чисельність наявного населення Сумщини на 1 жовтня стала нижчою критичної межі 1, 1 млн. , склавши 1096882 мешканців. З січня по вересень вона зменшилася на 7647 осіб. Найбільше з цього показника - 7079 – припадає на природне скорочення: кількість народжених - 6090, померлих - 13169.

За інформацією облстату

Відлуння минулої війни

Нещодавно на «101» від дорожньої служби , працівники якої відновлювали міст у Землянці, надійшло повідомлення про виявлені ними підозрілі металеві предмети.

Прибувши на виклик, рятувальники швидко встановили, що йшлося про дві мінометні міни калібру 82 мм часів війни з нацистською Німеччиною. Небезпечні боєприпаси знаходились за 100 м. від житлових споруд.

За інформацією обласного управління ДСНС

Рибні запаси Скоропадщини поповнюються

Проведено зариблення Скоропадського озера. Представниками ГО «Рибалки міста Глухів» сюди випущено 250 кг. карася з глухівського рибгоспу. Це – логічне доповнення громадських активістів до започаткованої ними традиції рибальських фестивалів.

Вл. інф.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости