Новость из категории: Новини

Відгуляли Масну неділю

Вісімнадцятого лютого глухівчани відзначили масовим народним гулянням Масляну, Прощену неділю, або, як називають свято в народі, масницю – млинницю, весни іменинницю. Епіцентр подій цього дня знаходився, звичайно, в центрі. З ранку до площі Рудченка та прилеглих скверів почав стягуватися народ. Дехто взяв з собою навіть домашніх улюбленців. Увагу багатьох, зокрема привернули такси, господиня яких декілька разів демонструвала, як ті вміють виконувати різноманітні трюки. Песики служили справно – дивно навіть, як вони чули команди в усьому цьому гаморі. А воно таки було, дійсно, гамірно.

Тут тобі й веселий щебет малечі біля кіосків і святкових атракціонів, і гучна музика, і співи зі сцени, де виступали з народними піснями аматори сцени: колекитиви молодіжного центру ГНПУ, «Творчої майстерні» МПК, Березовського центру культури и дозвілля, під керівництвом Віри ДЗЮБАН. Поряд бовванів ще один традиційний святковий реквізит – стовп, на верхівку якого чіпляли харчі, дрібну побутову техніку, не зовсім дрібний електрообігрівач, і навіть грошові сертифікати місцевих магазинів. Ось міцненький хлопець видерся догори і «зняв» цілих півтисячі гривень – власне не гроші, а посвідчення, на зазначену в якому суму можна отоваритися у магазині біля Партизана. Якщо зачепили тему грошей, то зазначимо, що ціни на цьому святі життя трохи «кусалися»: покрутитися на каруселі – 30 грн.; кулька, стилізована під мультяшного або казкового героя – 40 -70 грн. Батьки, одначе, особливо не жалілися для малечі – в усякому разі декілька повітряних зайчиків, сердечок і навіть барвистий Спайдермен вже обідній порі прикрашали собою верхівки дерев у сквері Шевченка. Звичайно, не обійшлося без кінної їзди – щоправда не звичними для цієї пори саньми, а розцяцькованим возом на гумових колесах, за якихось 5 гривень.

Пробриніла у нинішній Масниці і своя щемлива нотка. Громадські активісти, депутат Облради Марія КОНЯЄВА, її міські колеги Андрій КАРЛОВ і Сергій СОРОКА, організували, продаж всіляких смаколиків для збору коштів на лікування Марійки КУДОЯР.
 
Андрій КОВАЛЕНКО
Автор фото Оксана Друпп



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости