Новость из категории: Новини

Музей у сучасному соціальному просторі

Під такою назвою 20 лютого, за ініціативи Національного заповідника «Глухів»та підтримки міського відділу освіти відбувся методичний семінар для учителів історії та заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх шкіл. Відкриваючи семінар, генеральний директор Національного заповідника «Глухів» Ірина Мошик наголосила, що музеї у сучасному суспільстві розглядаються як невід’ємна складова його соціокультурного простору, а культурно-просвітницька діяльність музеїв передбачає широкі контакти з навчальними закладами, державними установами, громадськістю.

Колектив Заповідника активно працює над питанням залучення до музейного поля якомога більше відвідувачів, урізноманітнюючи спектр своїх послуг, розрахованих на різні вікові категорії. З традиційними і інноваційними формами роботи з учнівською та студентською молоддю учасників заходу познайомили науковий співробітник Олександр Мірошниченко та екскурсовод Неля Пінчук. Особливо зацікавила учителів інформація завідувача науково-дослідного відділу Юрія Коваленка про екскурсійні маршрути з наукового туризму до Барвінкової гори, де розташоване скіфське городище зі збереженими залишками земляних фортифікацій, та до багатошарового поселення розвинутого середньовіччя біля с. Сваркове.
 
З досвідом роботи навчальних закладів по вивченню історії рідного краю, використовуючи науково-методичну і експозиційну базу Заповідника, присутніх познайомили керівник міського методичного об’єднання вчителів історії Тетяна Ахмедзянова, керівник музею Героя Радянського Союзу та Сполучених Штатів Америки Миколи Івановича Жужоми Глухівської загальноосвітньої школи-інтернату І–ІІІ ступенів Ольга Назаренко, заступник директора з виховної роботи Глухівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 6 Тетяна Говоруха. Вони підняли проблему відсутності в навчальних програмах загальноосвітніх шкіл годин з вивчення історичного краєзнавства і звернулися до Заповідника з пропозицією допомогти в розробці такої програми з подальшим її затвердженням у відповідних інституціях.
 
За інформацією nz-hlukhiv.com.ua


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости