Новость из категории: Статті

Покусана собакою дитина змушена змінити місце проживання

В минулому номері нашої газети ми писали про те, що в одному з дворів багатоповерхівок нічийний пес пошматував п’ятирічну дівчинку. Трапилося це на дитячому майданчику, де маленька глухівчанка разом з іншими дітлахами гралася в пісочниці. З місця події дитинку всю в крові забрала швидка. Ми побували на місті пригоди і поспілкувалися з різними сторонами конфлікту.

Виявилося, що багатодітна сімя Ніколічевих мешкає в цьому будинку нещодавно. Все влаштовувало, крім одного моменту: по двору постійно бігали бродячі собаки та чіплялися до мешканців. А найбільше шокувало те, що місцеві бабці організували годівницю для тварин саме на дитячому майданчику – миски з їжею для собак ставили якраз біля пісочниці та гойдалок. Люди запевняли Ніколічевих, що ще ніколи ці тварини нікому не заподіяли лиха, тож до факту безпосередньої близькості з собаками треба відноситись спокійно. Ірина та Олександр, батьки 10-річної Христина, 7-=річного Артема та 5-річної Олександри, все – ж таки побоювалися за своїх діточок. І не даремно. Одного разу з голови маленької злетіла панамка, дівчинка потягнулася за нею, аж раптом пес, що лежав поруч, накинувся на дитину. Скоріш за все, тварина вирішила, що маленька людина посягнула на її їжу, що була в тарілці біля пісочниці. Розлючена собака схопила дитя за голову та почало шматувати. Все відбувалося в лічені хвилини, і вже скоро обличчя Сашенькі було все в крові. Очевидці викликали швидку, яка увезла постраждалу від укусів тварини дитину. Маленькій глухівчанці наклали шви, обробили рвані рани. Та все це заживе, а ось що робити з психічною травмою, якої зазнала п’ятирічна дівчинка? Після того дикого випадку маля не може ні спати ні гратися. З дівчинкою працюють фахівці, намагаються привести її психічний стан до норми. Зі слів батьків Олександри, психологи порекомендували сімї змінити місце проживання, адже ситуація досить непроста, і в цьому дворі все буде нагадувати дитинці про пережите жахіття. Тим більш що той пес так і продовжує бігати біля пісочниці.
 
Ми поцікавилися у заступника міського голови Маріани Васильєвої, чи були прийняті якісь заходи щодо тієї злощасної собаки. Чиновниця відповіла, що вже наступного дня вона разом з начальницею Управління ЖКГ Марією Сегедою виїзджали на місце НП та бесідували з місцевими жителями. Половина мешканців запевняє, що Саша сама спровокувала біду. Мовляв, дівчинка вдарила тварину рукою по спині. Люди говорять, що це був перший випадок, коли пес напав на когось. Тож, звісна річ, дитя саме вино. Маріанна Іванівна цей аргумент до відома взяла, та все ж таки діяла за законом – стала шукати нічийному песикові дім. Спочатку був варіант поселити його до притулку, але потім зясувалося, що мати трьох кобелів в закладі – це занадто. Васильєва швидко знайшла інший вихід – пристроїла собаку до приватного помешкання в якості охоронця території. Так коли заступниця мера приїхала забирати собаку, її зустріла ціла делегація місцевих бабусь, які встали на захист тварини. Пенсіонерки своїми тілами перегородили дорогу до улюбленця: «Не віддамо!». Все закінчилось тим, що песика взяли вони на поруки. І пообіцяли, що будуть за ним слідкувати. Коли автор цієї статті побувала на місці події, то дійсно, даного пса у дворі видно не було. Місцеві чоловіки розповіли, що його тримають у підвалі. Однак це не звільнило мешканців від страху, адже по території продовжують гуляти інші собаки. По приблизним підрахункам, біля 15 штук. Всі вони підгодовуються жителями будинку, так званими захисниками тварин. Коли трапиться наступна біда – питання часу.
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости