Новость из категории: Новини / Новини з відео

День міста - особливе святкування (відео)

Нинішній День міста – особливий. Першого вересня 2018 року виповнюється 3/4 століття – 75 років, звідколи Глухів визволено від гітлерівських загарбників. Саме тому святкування розпочалося з театралізованої імпрези, де знайшло місце тем і окупації, й фронтового подвигу солдата, туги за загиблими.

Далі було за звичним сценарієм: виступ міського голови з відображенням нещодавнього присвоєння звання Почесного громадянина Глухова Ісааку РУБІНШТЕЙНУ. Мішель ТЕРЕЩЕНКО вважає це актом історичної справедливості, коли високим званням пошановано того, хто, дійсно, це заслуговує.

 

З неминучістю позначилася на нинішніх урочистостях загострена політична ситуація у місті. Це засвідчив, зокрема, виступ депутата Сумської обласної ради Петра НЕЧМОНІ. Він, зокрема, прямо заявив, що за спробами ускладнити ситуацію, завадити нормальній роботі чинної влади стоїть, на його думку, нардеп Андрій ДЕРКАЧ: « Заявляю про це відкрито, і – що я його не боюся».

Голова єврейської громади Глухова Михайло ЧАСНИЦЬКИЙ виголосив розлогу промову, згадавши жахіття минулої війни, Холокост, наших земляків – героїв – визволителів, народних месників, Праведників світу.

 

Святкування Дня міста було вельми масштабним, включаючи велелюдний ярмарок, де можна було побачити навіть мешканців далекого Індостану, роботу атракціонів (їх було, мабуть, багато як ніколи), виступи відомих (наприклад, запрошеного за ініціативи згадуваного А. Деркача Андрія КІШЕ) і трохи менше, виконавців. Одним з найяскравіших був День відкритих дверей міського центру позашкільної освіти, з зонами демонстрації роботи відділів прямо на «стометрівці». Там можна було побачити, наприклад, колову автотрасу шестиметрового діаметру з кордовими автомоделями, політи квадракоптера та виставку радіокерованих літаків, виготовлених вихованцями авіагуртка. А у виставочній зоні були представлені найкращі роботи хлопців і дівчат з науково-технічного відділу: катапульта, млин, макет Успенського собору Київської Лаври, генератор-індикатор резонансу, короткохвильову аматорську радіостанцію, телеграфний ключ-напівавтомат, радіомікрофон УКХ. Відеопрезентацію роботи центру можна було спостерігати на великому плазмовому екрані.

На третій сторінці цього номеру публікуємо матеріал про турнір з арм-реслінгу «Могутня рука гетьмана». Після його закриття почув вельми цікаву розповідь від одного з його організаторів, відомого спортивного та громадського діяча Володимира КОЛТАКОВА – про свідоцтва візитів до Глухова у складі циркової групи знаменитого силача Івана ПІДДУБНОГО, якого, однак, при всій його силі, таки клали пару- трійку разів на землю наші богатирі - земляки.

Фото Оксани Друпп

Я ЛЮБЛЮ ГЛУХІВ

За ініціативи працівників відділу молоді та спорту Глухівської міської ради до Дня міста в Глухові проведено низку молодіжно-спортивних заходів.

 

Однім з найяскравіших виявився флешмоб «Я люблю Глухів», за участі глухівсвьких школярів. Вони вишикувалися на Спаській, утворивши напис «Я люблю Глухів». Ця світлина, безперечно, стане згадкою про День міста першого вересня 2018 року, та залишиться в серцях і пам’яті глухівчан.

За інформацією відділу молоді та спорту Глухівської міської ради

Фото Карерини Фесенко

Підготував Андрій КОВАЛЕНКО



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости