Новость из категории: Новини

Глухівчани на Марші УПА

У Києві відбувся традиційний Марш УПА під гаслом «Повернемо Україну українцям!»

Відзначити 76-річчя створення Української Повстанської Армії в столиці зібралися активісти ВО "Свобода”, ПП "Національний корпус”, НВР "Правий сектор”, Конгресу українських націоналістів, Організації Українських Націоналістів, С14, ВО "Тризуб” імені Степана Бандери та інших націоналістичних організацій. Не оминули цю подію і глухівчани.

Представники міського осередку ВО «Свобода» та патріотично налаштовані містяни прибули вчасно до місця збору учасників - біля пам’ятника Шевченку.

Марш розпочався о 16:00 на вулиці Володимирській і пройшов бульваром Тараса Шевченка та Хрещатиком до Європейської площі, де відбувся урочистий мітинг та святковий концерт гурту КОМУ ВНИЗ.

Делегати від нашого міста прийняли участь в усіх заходах та пронесли вулицями Києва виготовлений банер зі славетними постатями українського руху провідним діячем Організації Українських Націоналістів Онацьким Євгеном Дометійовичем і генералом армії УНР Грековим Олександром Петровичем, котрі народилися на Глухівщині. У багатьох присутніх на марші викликали неабиякий інтерес ці особистості, тим самим глухівчани звернули увагу на себе та на українську історію рідного краю.

Під час урочистостей на Європейській площі був встановлений рекорд України з виконання Славня Організації Українських Націоналістів "Зродились ми великої години”. Голоса наших городян також долучилися до рекорду.

Глухівська міська організація ВО «Свобода»

Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости