Новость из категории: Інформація

Сквер Шевченка. Що нового?

Одне із питань, яке вже давно хвилює глухівчан – це облаштування улюбленого місця для їхнього відпочинку – скверу Т.Г.Шевченка, який давно вже знаходиться у жалюгідному стані та потребує реконструкції. Проходили десятиліття, змінювалась влада. У сквері з’явились «іменні» лави та пивні пластикові генделики. Проте, залишились занедбані пішохідні доріжки, відсутність якісного освітлення тощо. Згодом, у 2015 році, було демонтовано бюст Циганку, але в історичній частині міста залишились ганебні пивні кіоски, вщент розбиті ліхтарі, гнилі кабелі електромереж, повністю пошкоджені пішохідні доріжки, напівзруйнована огорожа. 2016 рік – за підтримки деяких обласних і місцевих депутатів, небайдужих мешканців Глухова було придбано скульптуру молодого Шевченка. І вже у 2017-му в Глухові відбулось урочисте відкриття скульптурної композиції Тараса Шевченка. Дуже швидко і якісно були проведені роботи з облаштування території навколо неї, встановлені «Шевченківська бричка» авторської роботи місцевого майстра та книга-лавка із викарбованими на ній словами Великого Кобзаря : « Учітесі брати мої, думайте, читайте……». Тротуарну плитку виклали у вигляді української вишиванки – споконвічного оберега українського народу.

Щодо очищення скверу від пластикових генделиків. Питання розірвання угоди, укладеної між колишніми керманичами Глухова та приватним підприємцем, вже одного разу розглядалось у суді. Також, необхідно пояснити, що основною підставою користування земельною ділянкою в сквері Шевченка було виконання умов благоустрою території всього парку. Тож, чинна влада готує новий позов щодо скасування цього договору. Адже підприємець, який брав на себе конкретні зобов’язання, серед яких і встановлення фонтану, не виконав їх. Того ж 2017-го року виноситься на розгляд сесії питання про надання дозволу на розробку детального плану забудови центральної частини міста Глухова. Це дало б змогу провести громадські обговорення та почути думку активістів і пересічних мешканців Глухова щодо розбудови центра нашого міста. Депутати від опозиції – Воля народу, БПП, УКРОП голосування провалили. Сьогодення. 2018 рік. Ми пропонуємо виділити 700 тис. грн. на проведення робіт із благоустрою мереж освітлення та пішохідних доріжок у сквері Шевченка. Необхідні для цього кошти є. Опозиція щоразу блокує прийняття цього рішення. Разом із тим, прийняття бюджету міста ними навмисно затягується. Відтак, частина обласних депутатів пропонують свою допомогу: виділяють кошти на встановлення нових " антивандальних" ліхтарів, а найважливіше - направляють депутатські кошти на придбання й встановлення скульптурної композиції Аді Роговцевій. Варто зазначити, що проект нею погоджений і, нарешті, Глухів зможе показати нашим гостям і приїжджим туристам, якими видатними людьми сучасності пишаються глухівчани!!! Придбати скульптуру планується до кінця цього року.
 
ЇЇ встановлення перенесено на 2019 рік. Невдовзі в сквері з’явиться питний фонтанчик, який допоможе відпочиваючим вгамувати спрагу в спекотні літні дні. Хочеться окремо сказати про перспективи: проведення робіт із реконструкції мережі освітлення, демонтаж пивних кіосків, улаштування пішохідних доріжок, встановлення альтанки посеред скверу, облаштування його території ландшафтними міні-композиціями. Впевнені, що втілення в життя цих задумів залежить від активності й доброї волі глухівчан. Разом ми зможемо реанімувати це прекрасне місце - сквер Тараса Шевченка, створити гідні умови для відпочинку та пишатись ним. Тож, любіть своє місто – бо ви того варті!!!
 
Згідно з інформацією Секретаря Глухівської міської ради Олени Демішевої.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости