Новость из категории: Статті

Скандал у салоні краси

До редакції газети звернувся колектив салону краси «Елен – Престиж», котрий знаходиться в Будинку побуту на другому поверсі з проханням надати розголосу конфлікту, що стався між співробітницями та власницею закладу. «Все почалося після новини про виявлення та покарання приватних підприємців за утримання нелегальних працівників.

Нас у Тетяни Савіної працювало семеро, - розповідають жіночки, які ще нещодавно дарували людям красу, а зараз бідкаються у пошуках правди. – Довгі роки ми приносили їй чималенький прибуток, та коли настали нелегкі часи, викликані новими правилами в законодавстві, то Тетяна нас просто викинула як непотріб. Замість того щоб зібрати всіх нас, обговорити проблему та разом вирішити її, знайшовши альтернативний вихід, вона підходила до кожного окремо і шепотіла на вушко, пропонуючи якісь сумнівні угоди. Одній сказала, щоб оформлювала на себе договір оренди приміщення, мовляв, все одно тобі прийдеться платити штраф, коли попадешся. Хоча всі ми знаємо, що штрафувати будуть не нелегалів, а саме власницю, але чомусь Савіна нам збрехала та намагалася ввести в оману. Мабуть, вважала нас дурніше за себе? Другій жіночці по великому секрету запропонувала приходити та працювати, аргументуючи це тим, що хоче бачити у своєму салоні лише її, і більш нікого. Також всіх нас вона змушувала оформлювати приватне підприємництво, щоб кожний за себе сплачував податки. Ми всі дорослі та грамотні люди, знаємо закони, і тому хотіли вирішити це питання без конфлікту, спокійно, щоб задоволені залишилися обидві сторони. Але ж Тетяна пішла іншим шляхом, нечесним та підступним. Одного разу ми прийшли на роботу, а вона оголосила, що всі ми звільнені, а наші речі валялися купою на одному столі. Виявляється, власниця порилася в шухлядках, в особистих речах, і робочий інструмент, коштовні машинки, над якими ми так трусилися, повикидала як непотріб. Дехто з дівчат знаходився на лікарняних, тому навіть не знав, що вже залишився без роботи. А ще образливо, що коли ми не були звільнені, Савіна вже розмістила в інтернеті об'яву про те, що шукає перукаря. Це підло».
 
Цю ситуацію ми запропонували прокоментувати Тетяні Савіній, власницю салону краси «Елен – Престиж». Жінка має свою версію того, що сталося. «Треба оформлюватися офіційно, ось в цьому і все питання. Ніхто не схотів ставати приватним підприємцем, і сплачувати за себе податок», - каже співрозмовниця. «Дівчата щось там собі придумали й розповідають, - вступає до розмови перукар Олена, яка вже давно являється приватним підприємцем, тому її даний конфлікт не зачепив. – Податок у сумі якихось там 500 гривень став для них перепоною? Значить, їм не потрібна робота! Може, є за ким сидіти вдома? Ну, це поки що батьки годують, а що потім? Я вважаю, що зараз такий час, що треба чіплятися за заробіток, і не створювати самим собі проблем». Що стосується викинутих особистих речей і робочого інструменту, то, зі слів Савіної, це брехня. Та ось звільнені жіночки мають доказ своєї правоти: вони встигли сфотографувати ту купу з інвентарем та іншими предметами, які витягла власниця салону з особистих шухляд співробітниць. Щоправда, то був не смітник, а стіл.
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости