Новость из категории: Новини / Події

Таксист – інвалід вбив свого пасажира

Глухівчанин Костянтин (ім'я змінене) працював на місцевому промисловому підприємстві, та кілька років тому вирішив, що цим заробітком сім'ю не прогодуєш, а тому звільнився з заводу і подався в таксисти. Чоловік він – порядний, закону ніколи не порушував, друзі та знайомі характеризували героя статті лише позитивно. Все начебто було у чоловіка нормально, та лише здоров'я підкачувало: Костя мав статус інваліда 3 групи. Новина, що Костянтин опинився на лаві підсудних, стала для всіх справжнім шоком. Причому звинувачували чоловіка не в якомусь там одному правопорушенні, а в цілій низці злочинів, у тому числі й тяжких. Таких, як вбивство та нанесення тілесних пошкоджень.

Все почалося після зустрічі 2016 року, коли сімейний бюджет Кості виявився спустошеним. Як справжній голова сім'ї, чоловік почав думати, де шукати гроші. Та і згадав про своїх боржників, яких він, як таксист, возив безкоштовно. Терпіти безгрошів’я через те, що хтось покатався на халявку, герой статті не став, і почав діяти. Та справа вибивання боргів виявилася нелегкою, тим паче що були святкові дні, всі витрачалися на стіл та подарунки, тому просто відказували чоловікові повертати гроші. Аж раптом на очі потрапив один з самих великих боржників – студент Анатолій. Хлопець мешкав у Києві, та у Глухів навідувався інколи. Під час цих навідувань бідний студент ходити пішки не хотів, а тому користувався послугами таксі по – хитрому, обіцяючи розплатитися потім. Та час спливав, а гроші парубок так і не повертав навіть коли сума досягла 600 гривень. Аби отримати свої кровні, таксист поїхав до дяді Толіка, у якого той зупинився, і розповів йому про борг. Але грошей йому ніхто не віддав: у домі родичів царювало безгрошів’я, пустий гаманець виявився й в Анатолія. Дяді стало соромно за свого непорядного племінника, і він пішов позичати гроші до сусідки, залишивши таксиста в домі разом з Костею та своєю дружиною. Тільки за господарем зачинилися двері, як гість заявив, що вийде на ганок зробити важливий дзвінок. Хлопець та тітка нічого не запідозрили, мовчки чекали Костянтина. Але той більш не повернувся. Та коли на порозі з'явився дядя, то відразу ж помітив зникнення сигнального револьверу, що зазвичай лежав на холодильнику. Зброя коштувала понад 2 тисячі гривень, і таксист здав її в ломбард за 650 гривень. Зрадівши, що отримав свій борг та ще й за моральну шкоду півсотні прихопив, Костік заспокоївся і долучився до новорічних святкувань, які на той час ще тривали.
 
Одного разу чолов’яга забрів на святковий стіл до свого знайомого Степана, з яким колись працював на заводі. Цей глухівчанин теж заборгував Кості плату за проїзд, і таксист нагадав йому про це. Та у відповідь почув, що грошей немає. В помешканні знаходилось багато чоловіків, а тому герой матеріалу не ризикнув чинити сварку, а просто спокійно пішов звідти. Та не надовго. Ввечері повернувся, вибив вхідні двері й вдерся в будинок. Стьопа зі співмешканкою Аліною сиділи на дивані, насолоджуючись чудовим святковим концертом по телевізору. Жіночка не була присутньою при денній розмові між чоловіками, коли таксист нагадував її коханому про борг, а тому нічого не розуміла та дуже злякалась. Непроханий гість поводився дуже агресивно: вимусив Степана піднятись з дивана, а коли Аліна вступилась за нього, Костянтин вдарив її в обличчя з такою силою, що та відлетіла до балкона, і з носа пішла кров. Потім відлупцював Стьопу ногами в живіт та лице. Жінка побігла кликати на допомогу, але таксист-інвалід 3 групи, її наздогнав, схопив за волосся та вдарив головою об стіну. Від удару жіночка впала без тями на підлогу. А на дивані без ознак життя лежав Степан. Вирубивши сімейну пару, таксист пішов на кухню та намагався відкрутити газову колонку. Не вийшло. Схопив ніж, повернувся до кімнати та почав різати ним чоловіка, завдаючи ударів у живіт та стегно.
 
Хотів не вбити, а просто познущатися, але одних ножових поранень виявилося малувато, тож таксист розбив голову своєму боржнику вазою, що стояла на тумбочці. Та й після цього не вгамувався: почав добивати господаря будинку скалкою для тіста, лупцюючи по голові. І потім вийшов на вулицю, але не просто так, а прихопивши мобільний телефон Аліни. Дзвонив на гарячу лінію банку, аби зняти її кошти з картки, теж вкраденої. Але не вийшло. Що ж стосується побитих господарів, то Степан прочувався вкрай погано, та не погоджувався викликати швидку, бо боявся таксиста, якого вже і слід простиг. Невдовзі Степан помер, в нього були зламані 4 ребра та розірвана селезінка. Тілесні ушкодження Аліни виявилися легкими. Вся ця історія закінчилася лавою підсудних для Кості. Та він завіряв, що не винен і що нікого не бив. Але доказів виявилося достатньо для того, щоб суд присудив йому 8 років позбавлення волі. Вирок суду був оголошений днями.
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости