Новость из категории: Інформація

Поліція Сумщини щодо використання петард та феєрверків

Традиційно, напередодні Нового року в населених пунктах активізуються продавці петард та феєрверків. Бажання цих громадян швидко заробити, іноді не зупиняє навіть те, що законом забороняється продаж піротехніки неповнолітнім та торгівля нею без ліцензії.

Поліція Сумщини щодо використання петард та феєрверків

Головне управління Національної поліції в Сумській області, нагадує громадянам, що діяльність, пов’язана з виробництвом і торгівлею піротехнічними виробами, підлягає ліцензуванню. Продаж побутових піротехнічних виробів на ринках, вулицях, непристосованих торгівельних закладах забороняється. Також таку продукцію заборонено продавати або передавати особам, які не досягли відповідного віку: 12, 16 чи 18 років у залежності від класу піротехнічних виробів.

Правоохоронці попереджають і власників спеціалізованих точок про відповідальність за збут таких небезпечних товарів неповнолітнім. У разі виникнення сумнівів щодо віку особи – продавцю спеціалізованої точки необхідно вимагати підтверджуючий документ.

Законодавством передбачена відповідальність за такий вид незаконної діяльності. Відповідно до ст. 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів - тягне за собою накладення штрафу від тридцяти п'яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Крім того, в більшості областей України органами влади були прийняті заборони на влаштування феєрверків та салютів. Діють такі заборони і в населених пунктах Сумщини. Ну, а з морально-етичної точки зору, не варто забувати, що в той час, коли ви хочете гучно святкувати, поряд з вами по сусідству проживають люди літнього віку, діти, хворі, в решті переселенці з Донбасу та військові, для яких голосні вибухи святкових салютів під вікнами до ранку можуть будуть зовсім не в радість.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости