Новость из категории: Новини / Новини з відео

Згадуючи минулі події: Вшанували пам’ять Провідника нації (відео)

Перший день нинішнього року, серед іншого, позначений і 110 річницею від Дня народження видатного діяча українського визвольного руху 30 – 50 років минулого століття, котрий став символом спротиву всім тоталітарним режимам, що посягали на Україну, нескореності її народу, за що і був підло убитий агентами Кремля – Степана БАНДЕРИ.

Надвечір 1 січня у Глухові люди традиційно вшанували його світлу пам’ять смолоскипною ходою. Її маршрут був незмінним: майдан напроти входу до старої тюрми – вулиця Шевченка – монументальна гранітна брила на пам’ять Героїв Небесної Сотні біля РБК, де під поривами морозного східного вітру і відбувся мітинг-реквієм. Його розпочав один з провідних глухівських «свободівців» - Віктор РЕШЕТНЯК, який, підкресливши видатну роль Бандери у національному відродженні, зазначив далі, що:

- Воно (відродження – авт.) аж ніяк не закінчилося набуттям Україною незалежності, тому що боротьба за неї – не просто організація державних інституцій, алей відстоювання свободи, гідності всього народу, й кожного окремого українця;ствердження чесної влади, чесного судочинства,досягнення добробуту людей, якісних соціальних стандартів, забезпечення права на гідну освіту. Спитаймо себе: а чи досягли ми такого рівня? Звісно, ні! Чому? – тому що влада знаходиться не в тих руках. І як свого часу Бандера, так і нині – ті хто стояв на Майдані, а зараз боронить Україну на Сході, усвідомлюють необхідність такої боротьби, свій патріотичний обов’язок. А що спостерігаємо у нашому Глухові? Як це не прикр, намагання тих, хто десятками років грабував нашу державу, повернути собі безконтрольну владу. Їх «дбанням» за двадцять з гаком років у нас фактично знищено великі підприємства з майже 10 тисячами робочих місць, виробнича база.
І після цього вони знову хочуть повернутися, щоб дерибанити бюджет, знову відкривають своє обличчя, абсолютно не соромлячись… Якщо ми їм не будемо протидіяти – влада знову буде у їхніх руках. Незабаром грядуть вибори, і якщо в нас є бодай крихта тих патріотизму, гідності, тогоусвідомлення, що робити для України, притаманних і Степану Бандері, й Шухевичу, й героям Небесної Сотні, і воїнам АТО, мусимо об’єднуватись, причому не навколо партій, а принципів: чесності, порядності, патріотизму, і, звичайно,навколо помісної православної церкви.

А ось як прокоментував саму подію відомий глухівський громадський активіст Костянтин ПАРАЩЕНКО:
- Бандера – символ боротьби з імперською Росією, з якою й ми воюємо нині, втрачаючи сотні наших земляків, захисників. А ще такі заходи треба проводити, аби люди знали правду про борців за незалежністьУкраїни. До речі, наша Глухівщина теж дала низку видатних борців за її волю: генерала ГРЕКОВА, Євгена ОНАЦЬКОГО, котрий довгий час обіймав посаду заступника Бандери. Треба знати, пам`ятати своїх героїв.
 
Андрій КОВАЛЕНКО
 



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости