Новость из категории: Він та Вона

Алкогольні зриви: чому відбуваються і як уникнути

Людина, яка з власного досвіду впевнилася у впливі алкоголізму, знає напевне, що навіть після тривалого утримання відбуваються так звані алкогольні зриви. Виникають вони без явних причин – іноді навіть краплі спиртного достатньо, щоб щире бажання перемогти залежність геть зникло. Ризик такого стану великий навіть у людей після кодування.

Алкогольні зриви: чому відбуваються і як уникнути

Передумови виникнення, або що таке зрив

Повністю позбавитися від проблеми можна тільки після медикаментозного лікування алкоголізму. Про те, що скоро настане той самий стан, свідчать безперервні спазми в грудях, негативне та нав’язливе мислення, тяжкість і почервоніння в очах, відсутність спокійного, рівномірного дихання. Серед основних причин повернення до алкоголізму:

- Почуття дратівливості, яке знаходиться на більш високому рівні, ніж раніше.
- Низька стійкість до стресів, виражена фобіями навіть перед незначними неприємностями.
- Різкі зміни настрою, відчуття внутрішньої пригніченості, нудьги, тривоги та апатії.
- Втрата самоконтролю – від почуттів до думок, незадоволення життям, відчуття знаходження не на своєму місці, синдром «білої ворони».
- Самотність.
- Проблеми зі сном, наприклад, у вигляді труднощів із засипанням, частих пробуджень серед ночі, відчуття повної розбитості та втоми в ранковий час доби.
- Сновидіння, пов'язані з алкоголізмом – картинки з випивкою, посиденьки з чаркою тощо.

Боротися не можна зірватися: як поставити кому правильно?

Важливо розуміти, що і в легких, і в тяжких випадках хвороби алкогольні зриви – нормальне явище, що свідчить про початок шляху до одужання. Головне, перервати стан до того моменту, поки не настали серйозні наслідки, почати усвідомлено піклуватися про себе.

Важливо зрозуміти, що алкоголізм – це серйозний та дуже сильний ворог. Постарайтесь просканувати емоції страху та внутрішні образи – провини і сорому, ревнощів і заздрощів, які гризуть душу.

Перше правило успіху – зниження темпу життя. Спробуйте уявити, що йдеться про банальну хворобу ГРВІ, а не алкоголізм. Не варто удавати, що все в порядку, дійте за таким планом:

1. Перебудуйте звичний режим дня, життєвий уклад, план дій на день. Озирніться навколо, зробіть перепочинок, відкрийте двері для змін.
2. Уважно розгляньте симптоми відвикання, розпишіть їх в найдрібніших подробицях.
3. Організуйте особистий час з користю, займіть себе доброю і позитивною справою – тим, що вам дійсно подобається робити. Це може бути кулінарія, піша прогулянка в парку, фізичні вправи, телефонна розмова з приятелем або подругою, перегляд хорошого фільму або читання улюбленої книги. На крайній випадок допоможе навіть просто прибирання в оселі, тому що зовнішній порядок завжди породжує внутрішній.

Збереження тверезості розуму в період алкогольного зриву стає можливим тільки шляхом:

- Усвідомлення помилковості власних почуттів. Приймаючи симптоми відвикання за власні почуття, мозок шукає причини для самовиправдання алкоголізму. Іноді потрібно просто перечекати цей важкий період.
- Розуміння, що це тимчасове явище – будь-який тип алкогольного зриву обмежений в часі. Будьте сильними!
- Позбавлення від зайвих міркувань і думок про зовнішні причини – не варто шукати зв'язок між власною тривогою і світом, що існує за вікном. Відкладіть ці спроби до кращих часів.
- Тверезе життя – необхідно оформити в мозку чіткий намір пережити цей час у тверезому стані. Для цього можна робити все, що завгодно, тільки не піддаватися залежності, в будь-якому її вигляді.

Зниження стресу через зайнятість – активну або пасивну.

Алкоголізм – явище неодноразове, але його можна перемогти. Тільки від особистої волі людини залежить повне позбавлення від згубної пристрасті. Формуйте корисні звички та міняйте життєві пріоритети. Тоді залежність буде тільки від щастя!


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости