Новость из категории: Інформація

БАТЬКИ ГЛУХІВЩИНИ: КОЖЕН САМ ОБИРАЄ ПЛАТИТИ АЛІМЕНТИ ЧИ ПОТРАПИТИ ПІД ДІЮ САНКЦІЙ ЗАКОНУ

Закон #ЧужихДітейНеБуває передбачає цілу низку заходів, які застосовуються до неплатників аліментів, починаючи від внесення відомостей до Єдиного реєстру боржників аліментів і закінчуючи кримінальною відповідальністю. На якій стадії зупинитися, сплатити борг і не доводити до дедалі серйозніших наслідків, вирішує сам боржник.

Так, в Глухівському районі батько несистематично сплачував аліменти, внаслідок чого виникла заборгованість у сумі понад 22 тисячі гривень. В ході виконавчого провадження державним виконавцем було внесено відомості про чоловіка до Єдиного реєстру боржників аліментів, накладено арешти на все рухоме та нерухоме майно, винесені постанови про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України, керування транспортними засобами, користування зброєю та полювання. Разом з тим, у зв’язку з наявністю заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 1 рік, на боржника було накладено штраф у сумі 20 % від заборгованості зі сплати аліментів, що склало майже 3 тисячі гривень та нарахований виконавчий збір у розмірі більше 2 тисяч гривень. Чоловік, відчувши тиск вказаних санкцій та з метою відведення ще більших проблем, сплатив заборгованість, штраф та виконавчий збір у повному обсязі. До речі, як передбачено законом, штраф також був перерахований на користь дитини.
 
Вищевказані норми закону #ЧужихДітейНеБуває подіяли і на іншого батька з Глухівщини, який заборгував своїй дитині майже 13 тисяч гривень аліментів. Зіткнувшись з обмеженнями, передбаченими законом, зокрема неможливістю виїхати за кордон, він вирішив виконати свій батьківський обов’язок, та сплатив заборгованість у повному обсязі. Завдяки запровадженню таких дієвих санкцій проти неплатників аліментів, державні виконавці Сумщини з початку дії законодавчих нововведень вже стягнули 164 мільйони гривень аліментів на користь дітей області, з них діти Глухівського району отримали понад 9 мільйонів гривень.


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости