Новость из категории: Новини

Вирішується давня міська проблема.

Свого часу будівничі, чиї імена, мабуть, мало хто вже й пам’ятає допустили серйозний прорахунок при спорудження нашого Меморіалу Слави.

Вони висипали між Спаською та Анастасіївською церквами чималий горб, не спланувавши відведення дощових та талих вод, які за негоди линуть сюди з узвишшя на перетині Путивльської та нинішньої вулиці Героїв Небесної Сотні. Результатом стало виникнення добрячої калюжі, до якої постійно змивався всілякий бруд, а сама вона рідко коли всихала, наповнюючи околиці «амбре» чи то болота, чи каналізації.

Серед «головняків», які вона створює, варто також відзначити підтоплення меморіальних споруд, і – навіювання того, що прийнято називати ефектом задрипаного села. Бачив, щоправда досить давно, в каламутних водах цієї калюжі навіть домашніх утей - як то кажуть, гетьманська столиця і туристичний центр в одному флаконі!

Навколо цього вельми цікавого елементу глухівського архітектурного пейзажу було поламано чимало списів, озвучувалися чи не десятки пропозицій, як його позбутися. Щось навіть робилося – наприклад подоба стоку в бік пустища, де розміщувався колись цвинтар Спаського храму. Це, одначе, мало впливало на саму калюжу: стояла собі, сповнюючись каламуті після кожної зливи, а потім, під пекучим сонцем - оголяючи своє брудне лоно.

Лише за чинної міської влади на задах меморіалу почало робитися щось суттєве. Так, з віднедавна тут розгорнуто поточний ремонт, з перекриттям найбільш проблемної ділянки низини, підновленням плиточного покриття, встановленням потужного бордюру, підготуванням до нанесення додаткового шару дорожнього покриття – щоб був перепад висоти, потрібний для стоку. Над цим працюють будівельники ТОВ "Новбуд-Глухів".

Керівник управління житлово – комунального господарства та містобудування Глухівської міської ради Марія СЕГЕДА зазначає з цього приводу наступне:

- так, давня застаріла проблема, якій десь близько тридцяти років. Може вона не така болісна, як скажімо, дорожній ремонт, але, тим не менш, місце доволі жваве, кожного дня тут проходять сотні людей, і після кожного нормального дощу вони відчувають певний дискомфорт. А ще – вже несила дивитися на весь оцей багаторічний безлад, бруд на такому місці – дійсно, святому для кожного глухівчанина. Тож і вирішили впорядкувати територію. Плануємо завершити все до Дня Перемоги.

Андрій КОВАЛЕНКО



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости