Новость из категории: Статті

За що звільнили Людмилу ВАСЯНОВИЧ?

Звільнено начальника відділу освіти Людмилу ВАСЯНОВИЧ. Відповідне розпорядження віддав мер Глухова Мішель Терещенко. Підстава – невідповідність займаній посаді. Член виконкому Руслан ПАВЛЕНКО в бесіді з нашим кореспондентом підтвердив це формулювання, додавши: «… внаслідок недостатньої кваліфікації, згідно зі встановленими юридичними фактами».

На ФБ-сторінці секретаря міської ради Олени ДЕМІШЕВОЇ з приводу звільнення керівника міської освіти значиться наступне:
звільняють за наказом Міністерства освіти, та тому, що вона завдала шкоди міському бюджету на 50 тис. грн.: Васянович було звільнено по пам’яті не скажу як стаття називається, але за те, що вона не виконує і не збирається виконувати накази Міністерства освіти. А міський голова відповідає особисто за делеговані повноваження (ті, що йдуть від Міністерства). Під час виборів, ОВК пошкодила комунальне майно (фізичне зношення, не навмисне). По законодавству вони повинні відшкодувати. Але Васянович не вжила жодних заходів, щоб вчасно відшкодувати ці збитки. Ми про це дізналися вже після закриття рахунків ОВК. Крім того (поки виясняємо обставини) освіта не правильно (занизила) суму відшкодування комунальних послуг для ОВК, чим сумарно по двух позиціям завдано шкоди бюджету міста десь на 50 тис. грн.”
 
Сама Людмила Григорівнана сайті hlukhiv.info коментує подію наступним чином:
Учора я отримала о 16.10 лист, підписанний міським головою, що прийнято рішення мене звільнити за п.2. ст.40 кодексу закону про працю за невідповідність займаній посаді, і пропонують мені переведення на вакантні посади – спеціаліста у фінансове управління і ЦНАП, хоча я вчитель. Я, відповідно написала, що у звязку з тим, що рішення прийняте немотивоване, я на цей час відмовляюсь. У мене щорічна оцінка добра, грамота до 8 березня за високий професіоналізм, на мене накладались свого часу частково обов`язки заступника міського голови замість Маріанни Іванівни. На мене нема ніякої догани, і тут мене відстороняють за невідповідність займаній посаді. Звісно, я буду подавати позов. Друге, у чому мене звинувачують – це те, що я не розробила положення про конкурс на посаду директорів закладів загальної і середньої освіт і не збираюсь розроблять.
 
Вл. + інформація соцмереж


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости