Новость из категории: Новини / Події

Нічна ДТП в Глухівському районі

В ніч з 29 на 30 липня в с. Студенок сталася дорожньо – транспортна пригода. До кореспондента газети «Кур'єр» звернулася сумчанка Юлія Почкун і розповіла таку історію. «У Студенку мешкає мій рідний брат з мамою і татом, - каже жінка. – Десь опівночі дзвонить до мене матір і повідомляє, що брат Михайло потрапив до лікарні. Більш ніякої інформації вона не надала, тож я наступного ранку рушила до рідної домівки аби з'ясувати всі обставини. Виявилося, що тієї ночі батько з братом Михайлом поверталися з роботи. Мишко вів у руках велосипед, аж раптом на них двох наїхав мопед, що рухався ззаду без ввімкнених фар.

У результаті аварії 4 людини отримали травми різного ступеню важкості: 20-річний водій транспортного засобу – лише синцями, його пасажир – легкими забоями, старший пішохід, тобто мій батько, - незначні пошкодження, а ось його 34-річний син, тобто мій брат - постраждав серйозно. Він впав на землю і втратив свідомість. Молодий водій мопеду бачив, що накоїв, але не зупинився і покинув місце злочину. Подія відбувалася в центрі села, поряд з прикордонною заставою, тож службовці надали постраждалому першу допомогу та викликали швидку. Медики госпіталізували Михайла до Глухівської ЦРЛ. Коли наступного ранку село облетіла сумна звістка про аварію, мати водія транспортного засобу приходила до моєї мами, на колінах просила не писати заяву до поліції, обіцяла матеріальну допомогу в лікуванні Михайла. Моя мати все життя проробила вчителькою в школі, і той хлопець був її учнем, звісно ж, вона його пожаліла.
 
Мама винуватця ДТП дійсно, витратилася на зеленку, бинти та антисептик. Коли я приїхала до Глухова та увійшла до палати, Мишко знаходився там сам! Йому було дуже зле: постійно спав, а прокидався лише для того щоб блювати. Я була вражена ситуацією, а тут ще матір винуватця, дізнавшись про мій приїзд, явилася до лікарні разом зі своїм сином. Метою їх візиту було – просити мене не писати заяву. Вони гадали, що я попри рішення матері, все ж звернусь до поліції! Я вислухала родичів водія мопеду та сказала, що нехай заплатять за КТ головного мозку для Михайла, яке коштує 1200 гривень. Вони погодилися й оплатили процедуру. Результати обстеження приголомшили і лікаря – травматолога, і всю нашу родину: травми настільки серйозні, що на місцевому рівні пацієнту не допоможуть – треба везти до Сумської нейрохірургії. Керівництво Глухівської ЦРЛ викликало для Мишка санавіацію, і у супроводі обласних реаніматологів його доправили до Сумської обласної лікарні. Дорога виявилася для брата дуже важкою – його ледве довезли та поклали у відділення інтенсивної терапії».
 
Зі слів співрозмовниці, стан героя статті хоч і важкий, але він розмовляє, а також сприймає інформацію. Мами Михайла все життя пропрацювала вчителькою в школі, і винуватець дорожньо – транспортної пригоди – її учень. У пенсіонерки певні проблеми з ногами, вона ледве рухається. Сам винуватець аварії, 20-річний хлопець, збирається виїхати з України за кордон. А його мати категорично відмовляється допомагати постраждалому Михайлу. З моменту аварії пройшло 2 тижні, стан постраждалого поліпшився, його збираються перевести з відділення інтенсивної терапії до загальної палати. Що ж стосується поліції, то слідчі дії по факту ДТП тривають. Ось така сумна історія сталася в мальовничому селі на Глухівщині. Родичі героя статті – люди незаможні та дуже зайняті, тож добиватися справедливості на всіх рівнях вони не будуть. Єдине, що вирішили зробити – це надати широкого розголосу ситуації.
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости