Новость из категории: Новини

Новини коротко

Неефективно використовують кошти

На понеділковій апаратній нараді секретар Глухівської міської ради Олена ДЕМІШЕВА гостро розкритикувала за неефективне використання бюджетних коштів деяких директорів загальноосвітніх шкіл, які замовляли послуги у першого ліпшого підприємця, не ознайомившись з пропозиціями з істотно меншою вартістю. Це, зокрема, стосується придбання сітки для нового спортмайданчику зі штучним покриття ЗОШ №6.

Вл. інф.

Перевірка готовності шкіл продовжується

Минулої п’ятниці робоча група з прийомки готовності закладів освіти інспектувала шосту школу, інтернат, центр позашкільної освіти, дитсадки "Зірочка" та "Світлячок". Начальник відділу освіти Глухівської міської ради Алла МАТОСОВА висловила на позавчорашній апаратній нараді подяку керівникам закладів та колективам за створення комфортної атмосфери для дітей.

Вл. інф.

Найспекотніший день року на Сумщині

Виростили непоганий врожай ранніх зернових

Наприкінці минулого тижня на Глухівщині впоралися з ранніми зерновими, здійснивши обмолот збіжжя з майже 20 тисяч гектарів – стома відсотками площ під ранніми зерновими. Усього намолочено понад 104 тисяч тони зерна, в тому числі майже 84 тисяч озимої пшениці та понад 13 - ярого ячменю, майже 2200 тонн гороху.

Середня урожайність озимої пшениці становить майже 56 центнерів з гектара.

Розпочато посів озимого ріпаку під урожай наступного року. ТОВ «Велетень» вже засіяло ним 120 гектарів.

«Світлячок» - з енергетичним сертифікатом

 

Середа 14 серпня стала найспекотнішим днем 2019 року на Сумщині, повідомляє Сумський гідрометцентр.Максимальна температура повітря на переважній території області становила +32*, на півдні повітря прогрілось до +34*.

Профорієнтація – зі шкільної пори

Вдосконалюючи профорієнтаційну роботу, Глухівська міськрайонна філія Сумського обласного центру зайнятості вдається до застосування нових методів організації діалогу з молоддю, в т. ч. й учнівською.

Так нещодавно її співробітники провели зустріч зі школярами в заміському оздоровчому дитячо-юнацькому таборі «Сонячний», під час якої розповіли про важливість правильного вибору професії та послуги служби зайнятості для школярів. Їм у зрозумілій, доступній формі пояснили, що вдалий вибір професії приносить людині задоволення від праці, забезпечує життєвий успіх. Втім, аби здійснити єдиний правильний вибір професії, необхідно добре усвідомити своє покликання, здібності, нахили, проаналізувати ринок праці, а також визначити свою сферу діяльності.

Для більших наочності та зацікавлення, з учнями провели профорієнтаційні ігри: «Злови професію», «Професія на літеру», «М’ячик», «Від предмета до професії». Представники служби зайнятості висловили сподівання, що такі зустрічі проводитимуться й надалі, а їхні практичні поради допоможуть юні колись обрати гідне застосування своїм силам, щоб їй робота б, дійсно, приносила задоволення, а суспільству - користь.

Дошкільний навчальний заклад «Світлячок» став першою муніципальною установою, що отримала спеціальний енергетичний сертифікат та звіт з енергоаудиту. Нагадаємо, що закон передбачає обов’язкову сертифікацію енергетичної ефективності будівель вже з липня поточного року. Надалі планується виготовлення проектно-кошторисної документації та повна термомодернізація будівлі садочку. Це стало можливим завдяки під’єднанню Глухова 2017року до проекту міжнародної технічної допомоги "Енергоефективність у громадах " від німецького товариства GIZ . Частка міської ради у співфінансуванні енергосбережних започаткувань складає лише 30%.

Нарада з керівниками сільгосппідприємств

Під головуванням тимчасово виконуючого обов'язки голови Глухівської районної державної адміністрації Володимира КАРТАВОГО відбулася нарада з керівниками сільськогосподарських підприємств Глухівського району. Були розглянуті питання щодо протидії заволодінню сільськогосподарськими землями, порушенню майнових прав власників та орендарів земельних ділянок, про дотримання правил пожежної безпеки під час збирання та зберігання зернових культур урожаю поточного року, надходження податку на доходи фізосіб з паїв громадян, виплата орендної плати за землю (паї) тощо.

Глухівчанин відзначився на національних змаганнях пам’яті Романа ЗВОНКОВА

14 серпня, в Токарях під Сумами стартували національні змагання пам’яті Романа ЗВОНКОВА. Переможцем найпрестижніших спринтерських забігів серед дорослих чоловіків, став представник глухівської школи біатлону Денис НАСИКО.

Демографічна ситуація

Як повідомляє головне управління статистики у Сумській області, на 1 червня 2019 р. чисельність наявного населення Глухівської міськради складала 33050 осіб. Його природний рух, як і раніше, характеризувався перевищенням числа померлих над новонародженими: упродовж січня–травня 2019 р. з’явилося на світ 68 немовлят, а померлих було 195.

РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОДУКЦІЇ СІЛЬГОСППІДПРИЄМСТВАМИ ГЛУХІВСЬКОГО РАЙОНУ

За січень–червень 2019р. глухівськими аграріями продано 95552 т зернових та зернобобових. Середня ціна збіжжя трохи більше 4000 грн за 1 т.

Промисловість, Глухів

У січні-травні 2019 р. глухівськими підприємствами реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на 89,0 млн.грн., що становить 0,4% обласного обсягу реалізованої продукції.



Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости