Новость из категории: Статті

"Інтернетний кабан" ледь не розшматував чоловіка

23-річний мешканець х. Кривенкового (назвемо його Сергій) після події, що сталася з ним нещодавно, набув популярності. Так, на просторах інтернету з'явилася інформація про те, ніби – то молодий чоловік ледь не був роздертим диким кабаном на польовій дорозі, що веде з траси до населеного пункту. Йдеться, що чоловік їхав на мопеді, а попереду переходила дорогу сім'я диких кабанів, і начебто вепр розцінив людину як загрозу своїй родині, накинувся на нього, звалив із транспортного засобу, впився кликами в тіло, розшматував одяг, став кусати людину та таскати по дорозі. І начебто Сергія з травмами доставили до Глухівської ЦРЛ і там прооперували. Кореспондент газети «Кур'єр» вирішила дізнатися, як же на сьогодні почувається жертва дикої тварини, та попрямувала до лікарні за подробицями.

В. о. головного лікаря Валентина Барахович сказала, що у медичній установі є пацієнт, якому позаминулої п'ятниці зробили операцію, та на даний момент чоловік переведений до травматологічного відділення. Та коли автор статті увійшла до палати та представилася, там був лише один чоловік, що підходить під всі описи: молодий, з перев'язаною ключицею та подряпаним обличчям. Про те, що став героєм інтернету, він знає, але не хоче про це навіть згадувати. Шуткує, що травми він отримав, впавши на ганку в себе вдома. І все ж таки під час бесіди з молодиком кореспондент дізналася, що навколо Кривенкового – безліч диких кабанів, і хижаки вже почуваються господарями. Впевнено прогулюються лісами та полями стадами по 10 голів, нікого та нічого не бояться. Автору статті вдалося знайти в Глухові стареньку бабусю, яка багато років тому, ще в юності, майже не стала жертвою кабана. Зі слів бабусі, вона пішла до лісу по ягоди, аж раптом натрапила на вепра. Зазвичай ці тварини агресивно реагують коли їх випадково потурбують. У той день все так і було: дівчина просто не помітила хижака в кущах, тож стикнулася з ним буквально віч – на – віч. Кабан кинувся на неї, а вона – від нього. Тоді ще молода глухівчанка навіть не знала, що втікати від вепра – марна втрата часу, адже від нього ніколи не втечеш. Майже вибившись із сил, дівчина вдерлася на дерево...
 
Кабан же вмостився під ним та сидів, дивлячись на людину, чекаючи, поки вона злізе. Та не дочекався. Коли повечоріло, пішов геть А дівчина цілу ніч боялася покинути своє сховище, і тільки вранці, по видному, злізла на землю. З того моменту до лісу – ані ногою. Вважаючи, що кількість диких кабанів останнім часом збільшилася, мешканці сіл повинні знати, як поводитись при несподіваній зустрічі з хижаками. Так, спеціалісти радять ходити по лісу не мовчки, а розмовляти, співати чи шарудіти палкою. Таким чином тварина зрозуміє, що хтось поруч і сама піде від людини геть. І лише у випадку, якщо кабан відчує небезпеку, він може накинутись. Сама раптова зустріч з людиною не є небезпекою, а ось голосний крик від переляку та різкі рухи – так. Лікарі попереджають, що всі, хто мав сутички з кабанами, мають пройти курс уколів проти сказу. Що ж стосується нашого героя з Кривенкового хутору, то його попереду чекає довготривале лікування.
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости