Новость из категории: Новини / Новини з відео

БЕЗПЕЧНЕ МІСТО: і звідкіля беруться оті вандали? (відео)

Пропонуємо ще один сюжет на тему вандалізму, від камери системи відеоспостереження ТРЦ «Юність». Наприкінці вересня в поле її об’єктиву попала група молоді студентського віку, що розважалася під навісом «Теремка». Хлопцям і дівчатам, які займали столик у його куточку, судячи з окремих візуальних моментів, було досить весело, як то кажуть, по приколу. Один з учасників посиденьок, вирішив додати до загальних веселощів своєї перчинки. Полишивши супутників, він підійшов до навісу з зовнішнього боку, де, у присутності дівчини - припускаємо що своєї, і не виключаємо, що на її прохання - різким ударом продірявив пластикову завісу віконця.

Це принесло очікуваний ефект: дівчина була в захваті, «автор» вандальської витівки аж вигнувся від реготу. І товаришам, мабуть, сподобалося. У одного давнього мислителя є для таких випадків ось така сентенція : O tempora, o mores! – О часи, о звичаї! Звичайно, все можна списати на такі абстрактні речі, як «погана» (а коли вона була доброю? – авт.) епоха, «ось така зараз молодь», й т. ін… Ми однак, як і у деяких минулих публікаціях стосовно вандальських витівок знову запитуємо себе: в чому коріняться причини неадекватних , в т. ч. й вандальських проявів? Перше, що тут напрошується виховання. Саме його вади дають знати про себе, коли людина вже переступила поріг повноліття.
 
Підтвердження тому – інший сюжет, записаний з матеріалів відеоспостереження неподалік техгічного входу до магазину «Динамо» на Києво - Московській. Тут вже бачимо компанію молодих татусів і мам, які разом зі своїми маленькими, рочків так під три-чотири, діточками зібралися поговорити за життя біля полишеного будівельниками бетонного блоку. У центрі – молоденька жіночка, скоріше за все незаміжня. Вона, не соромлячись, то смакує, випускаючи на присутніх хмарки нікотинового диму, цигарку, то присьорбує щось, явно не безалкогольне, з бляшаної баночки. Ось тобі й «добрий» приклад для малечі, котра – такий вже закон матінки – природи - у своєму ніжному віці буквально всотує манери близьких: своїх батьків та їх оточення.
 
А ми ще питаємо, звідкіля беруться оті вандали?
 
Олександр Буйков
 


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости