Новость из категории: Культура

12-річна Валерія – володарка «Золотого голосу України»!

Приємно, що в нашому містечку мешкають діти, які прославляють Глухів далеко за його межами! Серед таких видатних школярів – і Валерія Опанасенко, учениця 7-го класу НВК №1. Минулої суботи дівчина перемогла в фестивалі «Харків збирає таланти – 2019», отримала Гран-прі в номінації Академічний вокал; Супер Гран-прі в номінації естрадний вокал; нагороджена дипломом "Найяскравіша особистість фестивалю" та отримала запрошення на участь у фінальному гала-концерті переможців престижного проекту «ЗОЛОТИЙ ГОЛОС УКРАЇНИ», який відбудеться 7 грудня в Херсоні. Кореспондент газети «Кур'єр» поспілкувалася з мамою Валерії Оленою та поцікавилася, чи легко виховувати талановиту дитину?

Пані Олена розповіла, що Лєрочка змалечку була активною та непосидючою, постійно кудись бігла та на місці не сиділа. В дитячому садочку вокальні здібності чомусь не помітили, і дівчинка навіть на святах ніколи не співала. Проте вдома дитина весь час виконувала пісні, їй це дуже подобалося. Тому мама сама відвела свою 5 – річну доньку до школи мистецтв. «Коли викладач вокалу Наталя Репетун (Шаройко) прослухала Лєрочку, відразу ж із захопленням сказала, що в маленької – чудові вокальні дані, неймовірний голос та слух». Так, з 5 років і почалася співоча Лєрина кар'єра. Зараз дівчинці – 12, і в неї вже близько 40 нагород з різноманітних фестивалів та конкурсів всеукраїнського та міжнародного рівнів. Юна глухівчанка постійно виступає на сценах міста, області, держави та за кордоном. Зі слів матері дівчинки, особливу гордість для їх родини представляє виступ донечки на грандіозному заході «Яскраві діти України», де Лєра співала з живим оркестром.
 
Ось така вона неймовірна, ця 12-річна Валерія Опанасенко! Зі слів Н. Репетун (Шаройко), Лєра – неперевершена та незвичайна, попереду її чекає успішне майбутнє. Безумовно, заради цього доводиться багато працювати. На жаль, далеко не всі шанси, що надсилає доля, використовуються. Перш за все – із – за фінансових негараздів. Річ у тім, що музичні заходи, на які запрошують співачку, ніким не фінансуються, тому лягають на плечі батьків. А це – шалені гроші, котрих у звичайній родині з середнім достатком немає. Зі слів мами Валерії пані Олени, на усіх фестивалях виявляється, що своїм коштом приїздять лише глухівчани. Всі інші учасники спонсоруються. Наприклад, із Шостки приїздить цілий окремий автобус – юні співаки та група підтримки. Тож будемо сподіватись на те, що знайдуться небайдужі люди, котрі зголосяться фінансувати участь Валерії Опанасенко на всеукраїнських та міжнародних конкурсах та фестивалях. Адже завдяки цій дівчинці місто Глухів лунає на великих сценах! Що ж стосується перспектив талановитої глухівчанки, то викладач і мати Валерії вважають, що професія дівчини неодмінно буде пов'язана з музикою. Отже, побажаємо цій 12-річній зірочці щасливої долі, натхнення та міцного здоров'я!
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости