Новость из категории: Новини / Події

У пастці вогняної стихії

З настанням зимового, а значить, опалювального періоду, збільшилась кількість випадків вогняної стихії. Як розповів кореспонденту газети «Кур'єр» старший інспектор СДПЧ – 19 Максим Гончаров, з початку року на території міста Глухів та Глухівського району зафіксовано 85 пожеж, під час яких загинуло 7 осіб. Лише за минулий тиждень відбулось кілька НП, особливо врожайним на стихії стало 24 листопада – відразу три випадки за добу. Так, наприклад, в с. Шевченковому загорілася літня кухня. Причина встановлюється. В с. Вільна Слобода біда сталася рано - вранці, повідомлення на пульт СДПЧ надійшло о 6.30. Зі слів Максима Павловича, в будинку піч стоїть вщент до дерев’яної стелі, тож і не дивно, що виникло загоряння. Завдяки тому, що своєчасно помітили стихію та викликали пожежників, обгоріла незначна частина стелі.

В ніч з 21 на 22 листопада пожежа сталася в Глухові по вул. Некрасова. Але господарі самі впоралися з НП та ліквідували стихію до прибуття МНС–ників. Наступна доба виявилася спокійною, а вже 24 числа – знову рясно: в одному з житлових будинків загорілася сажа в печі, на іншому подвір’ї – полум’ям зайнялася господарча споруда. Причина – коротке замикання. Від сараю вогонь перекинувся на будинок, вигоріло вікно та стеля. Та якщо з матеріальними збитками ще можна змиритись, то з втратою людини – дуже важко. В с. Землянка під час пожежі загинув чоловік. Обгоріле тіло знайшли пожежники біля будинку, тож був зроблений висновок, що господар втікав від язиків полум’я та не встиг. Ймовірною причиною НП вказується необережне поводження з вогнем: сусіди розповіли, що покійний часто смалив.
 
25 листопада біда трапилася в с. Некрасово. Родина в будинку не мешкає, адже виїхала на заробітки до іншого міста, тож аби помешкання не відсиріло та не пошкодилось, господарі попросили бабусю його протоплювати. Старенька свої обов’язки виконувала старанно, та останнього разу покинула будинок, не дочекавшись, поки в печі догорять дрова. В результаті житлова споруда згоріла практично вся. Старший інспектор СДПЧ – 19 Максим Гончаров через газету звертається до населення з проханням відповідально відноситись до свого життя під час опалювального сезону: перевіряти стан пічок, димоходів, а також слідкувати за тим, чим вони обгорнуті на горищі. Своєчасно трусити сажу, і обов’язково прибивати лист заліза під піччю – на випадок, якщо раптом випаде якась жарина.
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости