Новость из категории: Новини / Події

Дитина з мамою заблокувалися в будинку

Неприємна історія сталася минулими вихідними в одній із глухівських родин. Мама з 4-річним сином були вдома самі, жінка готувала обід на веранді, а малюк грався в кімнаті. Час від часу мати навідувалася до синочка. І ось, коли вона в черговий раз забігла до нього, верандні двері захлопнулися, заблокувавши вхід – вихід. Глухівчанка з дитям опинилися зачиненими, в повній ізоляції від веранди. Небезпеку представляло те, що на газовій плиті кипів борщ, і треба було негайно виключити його.
Зробити це в тій ситуації – було неможливо, і єдиним варіантом не допустити вибуху газу та спричинення пожежі з вірогідними фатальними наслідками для родини, адже в будинку знаходились люди, був виклик МНС – ників. Та треба ж таки! Буквально тієї миті, коли глухівчанка збиралася набирати 101, до неї подзвонив приятель – чоловік поважного віку: просто так, спитати, як справи. Ну, жінка і розповіла про блокаду у власному будинку та про борщ на плиті. Друг примчав на своєму авто дуже швидко, і виявився справжнім визволителем. Сивочолий рятівник перш за все розібрався з борщем – на щастя, вода вже трохи залила газ та ще не встигла спровокувати біду.
 
Потім працював «болгаркою» та сокирою, поки не відкрив двері та не визволив заручників обставин. Все закінчилося добре. Кореспондент газети «Кур'єр» поспілкувалася зі старшим інспектором СДПЧ – 19 Максимом Гончаровим та поцікавилася, чи часто бувають подібні випадки в Глухові. Зі слів Максима Павловича, на рік їх фіксується кілька. Єдиний спосіб відкрити двері – це вирізати їх «болгаркою» чи вирубати сокирою. «Наші хлопці діють акуратно, аби мінімізувати збитки господарів, адже двері доводиться потім ремонтувати або купувати нові», - коментує співрозмовник.
 
Оксана Ковальова


Поделиться в соцсетях:

Нашли ошибку в статье ? Выделите слово/несколько слов и нажмите Ctrl+Enter

Похожие новости